“Fqinji” i frikshëm në Kanada

Qyteza e vogël dhe e largët Ferryland nuk e njihte problemin e trafikut deri së fundmi, kur në brigjet e saj vendosi të shfaqej një ajsberg kolosal, që ka tërhequr shumë turistë. Mali i akullt, i cili vlerësohet se është 46 metra i lartë nga sipërfaqja e ujit, është shndërruar në një tërheqje për shumë vizitorë që janë dyndur në qytezën kanadeze. Ajsbergët nuk janë asgjë e re për Ferrylandin dhe jo më kot zona quhet “rrugica e ajsbergëve”, por autoritetet lokale thonë se një të tillë kaq të madh nuk e kishin parë kurrë.

Veçse kolosal, mali i akullt lundron mjaft ngadalë dhe pranë bregut, duke ofruar mundësinë për foto dhe video të jashtëzakonshme. Këto të fundit kanë përmbytur rrjetet sociale gjatë ditëve të fundit, pasi një ajsberg i tillë nuk shihet përditë.

Autoritetet vendore thanë se, në një ditë me mot të mirë mund të shihen edhe ajsbergë të tjerë në distancë, por prurja më e re nuk e ka me nxitim dhe duket sikur ka mbetur në vend.

Disa media në Kanada, në kuadër të lajmeve që ky ajsberg gjeneroi, thonë se është 5 metra më i lartë se ai që fundosi Titanikun.

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network
Feed not found.