• Kreu
  • Lajme nga bota
  • Kina dhe India kalojnë SHBA, si vende më atraktive për energjinë e rinovueshme

Kina dhe India kalojnë SHBA, si vende më atraktive për energjinë e rinovueshme

Kina dhe India kanë tejkaluar Shtetet e Bashkuara për t’u bërë dy vendet më tërheqëse për investimet e energjisë së rinovueshme, njoftoi të martën një raport nga firma britanike e kontabilitetit Ernst & Young. Në një renditje vjetore të 40 tregjeve të energjisë së rinovueshme në mbarë botën në aspektin e tërheqjes, Kina ishte vendi më i lartë, pasuar nga India. Shtetet e Bashkuara, që kryesonin listën vitin e kaluar, kanë rënë në vend të tretë, për shkak të një ndryshimi në politikën e energjisë të SHBA në drejtimin e presidentit Trump.

Trump ka lëshuar urdhra për të rikthyer shumë nga politikat e ndryshimeve klimatike të administratës së mëparshme, për të ringjallur industrinë e qymyrit të SHBA dhe për të rishikuar Planin e Pushtetit të Pastër, i cili kërkon nga shtetet të ulin emetimet e karbonit nga termocentralet.

Ndërkohë, Kina njoftoi këtë vit se do të shpenzojë 363 miliardë dollarë për zhvillimin e kapaciteteve të energjisë së rinovueshme deri në vitin 2020. Qeveria e Indisë ka zbuluar planet për të ndërtuar 175 gigawatt të prodhimit të energjisë së rinovueshme deri në vitin 2022.

Ndër vendet evropiane, Gjermania renditet e katërta, Franca e tetë dhe Britania u zhvendosën në vendin e 10-të, që nga 14 e vitit të kaluar.

Ndërkohë që mjedisi i investimeve të rinovueshme të Britanisë është më i vendosur se në vitet e fundit, të cilat ishin të bllokuara nga shkurtimet e subvencioneve, politika e ardhshme e energjisë pas largimit nga Bashkimi Evropian është i pasigurte, tha raporti.

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.
Feed not found.

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network