Gripi H5N8 përfshin Italinë, mijëra pula do asgjësohen

Epidemia e gripit të shpezëve H5N8 ka shpërthyer në fermat e pjesës qëndrore dhe veriore të vendit që nga fillimi i muajit dhe mbi 880 mijë pula,rosa dhe gjela do asgjësohen. Shpërthimi më i madh i virusit H5N8, që çoi në vrasjen e miliona zogjve ndodhi një vit më parë ne Evropën Perëndimore në një fermë të madhe të prodhimit të vezëve në provincën e Ferrara. Epidemia e fundit u konfirmua më 6 tetor dhe rreth 853,000 pula do të asgjësohen brenda 17 tetorit thanë zyrtarë të Institutit Zoologjik.

Po ashtu në Breshia do të asgjësohen rreth 14 mijë gjela dhe 12 mijë pula në fermat e vogla në provincën e Viçencës dhe në dy provinca të tjera. Ende nuk dihet nëse virusi H5N8 ka prekur dhe Shqipërinë.

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network
Feed not found.