• Kreu
  • Lajme nga bota
  • Parisi do të ndërtojë një kullë gjigante të rrethuar nga 2000 pemë

Parisi do të ndërtojë një kullë gjigante të rrethuar nga 2000 pemë

Franca do ndërtojë një kullën të rrethuar me pemë. Kulla e gjelbër është projektuar nga firma italiane “Stefano Boeri Architetti” dhe së shpejti do të fillojë së ndërtuari në periferi të Parisit, konkretisht në Villiers-sur-Marne. Ndërtesa do të ketë 2.000 pemë, bimë dhe shkurre, si do të mbushë fasadën, çatinë dhe ballkonet e ndërtesës. Në brendësi ndërtesa do të ketë apartamente luksoze dhe zyra. I quajtur Forêt Blanche (“Pyll i Bardhë”), kulla prej 177 metra e gjatë do të ketë dritare të mjaftueshme për rrezet e diellit dhe vende ku mund të shihet qyteti.

Pjesa më e madhe e fasadës së saj do të jetë prej druri. Apartamentet, të cilat përfshijnë edhe ballkonet, do të vendosen në katet e larta, ndërsa zyrat dhe dyqanet do të jenë në katet e poshtme.

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network
Feed not found.