• Kreu
  • Lajme nga bota
  • Cikloni “Ockhi” shkatërron Indinë, 39 të vdekur dhe 167 të zhdukur

Cikloni “Ockhi” shkatërron Indinë, 39 të vdekur dhe 167 të zhdukur

Cikloni “Ockhi” ka shkaktuar gjatë kalimit të tij në Indinë perëndimore (Tamil Nadu dhe Kerala), një bilanc prej 39 personash të vdekur dhe 167 të zhdukur. Ministri i Brendshëm indian, ka saktësuar se “sot viktimat fatale në Tamil Nadu janë 10 dhe 29 të tjerë janë në Kerala”. Cikloni ka humbur intensitetin, duke u shndërruar në një stuhi tropikale para se të mbërrinte në brigjet e Gujaratit. Në det, mësohet se janë shpëtuar 556 peshkatarë, të cilët rrezikonin të mbyteshin. Situata në vendin aziatik sa vjen e bëhet gjithnjë e më dramatike.

Autoritetet kanë raportuar që “edhe pse nuk e dimë numrin e saktë të të zhdukurve, mund të themi se akoma nuk dimë asgjë për 74 pesjhlkatarë të Tamil Nadu dhe 93 të Keralas”.

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network
Feed not found.