• Kreu
  • Lajme nga bota
  • “Bimët që ndriçojnë në errësirë” – Hulumtuesit zhvillojnë metodën

“Bimët që ndriçojnë në errësirë” – Hulumtuesit zhvillojnë metodën

Hulumtuesit e Institutit të Teknologjisë Massachusetts po zhvillojnë metodën e bimëve që shkëlqejnë në errësirë. Këta hulumtues, kanë bërë një zbulim të rëndësishëm në kërkimin e tyre për t’i bërë bimët të shkëlqejnë në errësirë. Qëllimi i tyre i ardhshëm do të jetë krijimi i bimëve aq të ndritshme sa të mund ët ndriçojnë një hapësirë pune, e nëse e gjithë kjo bëhet realitet ato gjithashtu do të përdoren edhe për të transformuar pemët në ndriçim për makinat në rrugë.

Qëllimi përfundimtar i ekipit është të është të përdorë bimët për të zëvendësuar shumë nga funksionet e kryera aktualisht nga pajisjet elektrike.

“Vizioni është të krijoni një bimë e cila do të funksionojë si një llambë tavoline. Një dritë e cila mundësohet nga metabolizmi energjetik i vetë bimës”, shprehet Michael Strano, profesor i Inxhinierisë Kimike në MIT dhe autor i lartë i një studimi të botuar kohët e fundit mbi nanobionikën e bimëve.

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network