• Kreu
  • Lajme nga bota
  • WWF mirëpret sistemin kombëtar të Kinës për tregtimin e emetimeve të karbonit

WWF mirëpret sistemin kombëtar të Kinës për tregtimin e emetimeve të karbonit

Sistemi kombëtar i tregtisë me Kinën për emetimin e karbonit, nisur më 19 dhjetor, shënon një hap të rëndësishëm drejt promovimit të një tranzicioni të ulët të karbonit në emitterin kryesor të CO2 të CO2, sipas WWF. Kina, thotë se sistemi i tregtimit të emisioneve (ETS) mund të ofrojë shtysë të re për zhvillimin e karbonit të ulët të Kinës dhe tranzicionin e vendit drejt një ekonomie me karbon të ulët duke ndihmuar lidhur potencialin e saj me angazhimet sipas Marrëveshjes së Parisit.

"ETS duhet të jetë në përputhje me objektivat e planit klimatik të Kinës dhe të kontribuojë në zbatimin e Marrëveshjes së Parisit. Një qasje e shpërndarjes së fondeve duhet të bëjë një ndryshim gradual nga liria në ankand, duke çuar në më shumë veprime klimatike dhe investime më të mëdha në teknologji të pastra ", tha ai.

Sipas raportit të Kinës "Gjenerata e Ardhshme 2.0" në vitin 2015, rreth 84 për qind e prodhimit të energjisë elektrike të Kinës mund të plotësohen nga burimet e ripërtërishme deri nga mesi i shekullit nëse politikat e duhura janë vënë në vend. “Një tranzicion energjie për burimet e ripërtëritshme është ekonomikisht e mundshme në sektorin e energjisë elektrike kineze.

Ne shpresojmë që tregu kombëtar i karbonit të plotësojë potencialin e vet dhe të japë një shtysë të re dhe të fuqishme drejt përmirësimit të efiçiencës së energjisë dhe zhvillimit të rinovueshëm në sektorin e energjisë ", shtoi Szeping.

WWF po punon për të ndihmuar në përshpejtimin e tranzicionit të energjisë në Kinë përmes hulumtimit të politikave, praktikës pilot dhe bashkëpunimit ndërkombëtar.

Per me shume informacion: http://wwf.panda.org/wwf_news/?319371/wwf-china-ets-launched

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network