• Kreu
  • Lajme nga bota
  • Katastrofat natyrore, ja sa milionë dollarë i kushtoi SHBA-së viti 2017

Katastrofat natyrore, ja sa milionë dollarë i kushtoi SHBA-së viti 2017

Mes uraganëve, përmbytjeve dhe zjarreve, fatura e Shteteve të Bashkuara për katastrofat natyrore në 2017 arriti në 306 miliardë dollarë. Sipas një studimi të Administratës Kombëtare Oqeanike dhe Atmosferike, shifra e regjistruar eklipson rekordin e mëparshëm të vendosur në vitin 2015, kur Shtetet e Bashkuara u përballën me 215 miliardë dollarë dëme për shkak të katastrofave natyrore.

Në krye të listës së fenomeneve shkatërruese ishte uragani Harvey, që shkaktoi plot 125 miliardë dollarë dëme, i ndjekur nga uraganët Maria dhe Irma, me nga 90 dhe 80 miliardë dollarë dëme respektivisht. Kështu, vetëm në 2017, Shtetet e Bashkuara u goditën nga 3 prej 5 uraganëve më të fuqishëm që vendi ka përjetuar.

Edhe zjarret shkaktuan jo pak dëme në SHBA, teksa përllogariten 18 miliardë dollarë humbje deri në momentin kur flakët janë shuar tërësisht.

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network