McDonald premton paketime të riciklueshme 100% deri në 2025

McDonald do të zgjerojë më tej programin e tyre të qëndrueshmërisë përgjatë shtatë viteve të ardhshme, duke i shndërruar të gjithë paketimin e tyre në material të riciklueshëm . Gjigandi i ushqimeve të shpejta bëri të ditur se ekosistemi i tyre do të sjellë vetëm produkte që janë të riciklueshme dhe të gjithë restorantet do të riciklojnë plotësisht deri në vitin 2025.

Kjo lëvizje vjen në kohën kur shumë konsumatorë janë duke kërkuar masa më të qëndrueshme nga kompania zinxhir e hamburgerave. Në këto momente, 50 % e paketimeve konsumatore vijnë nga materiale të riciklueshme dhe vetëm 10 % e restoranteve të tyre i riciklojnë ato.

McDonald’s planifikon të arrijë këto synime duke punuar me grupe mjedisore për të krijuar paketime më të mira, duke vendosur marrëdhënie bashkëpunimi me programe riciklimi dhe duke rritur ndërgjegjësimin si me klientët dhe me punonjësit.

Nuk është e cuditshme të shohësh McDonald të ndërmarrë aksione të tilla, pasi ata kanë punuar për zgjidhje të qëndrueshme edhe në të kaluarën.

Në vitin 2012 kompania u angazhua për të eleminuar shpyllëzimin nga zinxhiri i furnizimit të mishit dhe për të sjellë 85% të mishit të tyre nga furnizues të qëndrueshëm, kjo deri në vitin 2020. Synime të tjera të asaj kohe përfshinin furnizimin 100% të kafes së tyre, vajit të palmës dhe peshkut në mënyrë të qëndrueshme. Paketimi prej shkume pritet të dalë jashtë përdorimit në fund të këtij viti.

Për më shumë informacion mund të lexoni:

https://www.weforum.org/agenda/2018/02/mcdonalds-has-promised-100-reneëable-packaging-by-2025

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network