Parku i vecantë i ndërtuar nga materiale të ricikluara në Shangai

Rruga e Anfu Roadit në Shangai kohët e fundit u shfaq me një ndërhyrje të çuditshme urbane që tregonte se si plehrat e një njeriu mund të shndërroheshin në thesarin e hapësirës publike. Arkitektura AIM dhe URBAN MATTERS dizejnuan parkun e përkohshëm urbanistik, të quajtur Urban Bloom, si një stërvitje eksperimentale që përputhej me paleta të rikuperuara me skulptura me ngjyra të ndezura. "Transformuar në një kopsht ideal urban, dhe ndërtuar tërësisht nga mjete artificiale, ky është një projekt për një qytet që vendos në qendër të vëmendjes njerëzit," shkruajten projektuesit.

Hapur për publikun, Urban Bloom është strehë në një oborr të qetë me restorante popullore dhe butiqe brenda parkut. Pallakatet e riciklueshme të drurit përdoren si blloqe ndërtimi modulare të grumbulluara për të formuar stola dhe kanë një pamje vizuale mjaft interesante. Instalimi i valëzuar në njërën anë u bë për t'i ngjasuar topografisë kodrinore.

Bimët në vazo janë vendosur rreth një pjese të perimetrit të parkut për të krijuar një kopsht estetik. Sferat e plastikës të lidhura me polet janë të mbushura me gjethe në një marrje skulpturore mbi pemë. Materialet e ripunuar u përdorën kryesisht si pjesë e dëshirës së dizajnuesve për të promovuar koncepte të qëndrueshme. "Në të njëjtën kohë, qytetet janë prodhuesit më të mëdhenj të mbeturinave dhe mbetjeve," shkroi projektuesi i parkut. "Ne donim që kjo hapësirë e re të ketë ndikim të ulët në mjedis dhe të mos ndërveprojë me elementë natyrorë në një mënyrë artificiale me pak fjalë, duam të dëshmojmë se është e mundur të bëjmë diçka të re nga gjëra jo të reja."

Për më shumë lexoni në…https://inhabitat.com/whimsical-park-built-of-recycled-materials-pops-up-in-shanghai/ 

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network