• Kreu
  • Lajme nga bota
  • 104% e konsumit të energjisë elektrike të Portugalisë vjen nga energjia e rinovueshme

104% e konsumit të energjisë elektrike të Portugalisë vjen nga energjia e rinovueshme

Marsi ishte një muaj i mirë për energjinë e rinovueshme në Portugali. Prodhimi mujor i energjisë së pastër të vendit e tejkaloi kërkesën, kjo sipas një raporti të Shoqatës Portugeze për Energji të Rinovueshme (APREN) dhe Shoqatës së Sistemit Tokësor të Qëndrueshëm (ZERO).

Dhe kjo, me shumë gjasa nuk do të jetë hera e fundit që Portugalia fiton kaq shumë energji nëpërmjet burimeve të pastra, thuhet në raport. "Arritja e muajit të kaluar është një shembull se çfarë do të ndodhë edhe më shpesh në të ardhmen e afërt".

Sipas Reuters, ky nuk ishte një muaj krejtësisht i pastër për Portugalinë, pasi lëndët djegëse fosile plotësuan furnizimin gjatë periudhave të shkurtra, por këto periudha "u kompensuan më pas me më shumë prodhim energjie të rinovueshme".

Përshtatja e Portugalisë ndaj energjisë së rinovueshme i lejoi vendit të shmangte 1.8 milion ton shkarkime dioksidi karboni. Në raport theksohet se "deri në vitin 2040 pritet që prodhimi i energjisë së ripërtëritshme të jetë në gjendje të garantojë, me kosto efektive, konsumin total vjetor të energjisë elektrike të të gjithë Portugalisë.

Për më shumë lexoni… https://inhabitat.com/104-of-portugals-electricity-consumption-in-march-came-from-renewable-energy/

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network
Feed not found.