Apple tani funksionon globalisht 100% me Energji të Rinovueshme

Zyrat e Apple, qendrat e të dhënave dhe dyqanet e shitjes me pakicë janë të gjitha 100 për qind të mundësuar nga burime të ripërtëritshme. Ata thanë gjithashtu se nëntë nga partnerët e tyre të prodhimit u angazhuan për të fuqizuar prodhimin e tyre të Apple në tërësi me energji të pastër, duke sjellë deri në 23 furnizues të angazhimeve të furnizimit.

Pranvera vuri në dukje se kjo nuk do të thotë që çdo elektron ose joule fillimisht buron nga era, diellore apo bimë të tjera të pastra të energjisë. Disa operacione globale janë të vendosura në zonat që nuk kanë qasje në burime të rinovueshme. Apple blen energji të mjaftueshme për të kompensuar konsumin e energjisë. Ata blejnë Certifikata të Energjisë së Rinovueshme (RECs), të cilat Agjencia e Mbrojtjes së Mjedisit e quan si "një instrument tregu që përfaqëson të drejtat pronësore për atributet mjedisore, sociale dhe të tjera jo-fuqi të prodhimit të energjisë elektrike të rinovueshme. orë (MWh) të energjisë elektrike është prodhuar dhe dërguar në rrjetin e energjisë elektrike nga një burim i ripërtëritshëm i energjisë. "

Apple tha se ata punojnë së bashku me partnerët për të ndërtuar projekte të energjisë së rinovueshme - dhe kanë 25 projekte operacionale në mbarë botën me 626 megavat (MW) në kapacitetin prodhues. 15 projekte janë në punë dhe kur ata mbarojnë, Apple mund të mburret me 1.4 gigawatt të gjenerimit të energjisë së rinovueshme në 11 vende.

Apple Park, shtabi i Cupertino, Kalifornia, është 100 për qind i mundësuar nga energjia e pastër, sipas kompanisë, duke përfshirë 17 MW në rooftop solar.

CEO i Apple, Tim Cook tha në deklaratën e kompanisë, "Ne jemi të vendosur të largohemi nga bota më mirë se sa e gjetëm ... Ne do të vazhdojmë të shtyjmë kufijtë e asaj që është e mundur me materialet në produktet tona, mënyrën se si riciklojmë ato, objektet tona dhe puna jonë me furnizuesit për të krijuar burime të reja krijuese dhe të ardhshme të energjisë së ripërtëritshme, sepse ne e dimë që e ardhmja varet nga ajo. "

Për më shumë lexoni në https://inhabitat.com/apple-says-theyre-globally-powered-by-100-renewable-energy/

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network