• Kreu
  • Lajme nga bota
  • Bateria e shkretëtirës në Kaliforni do të jetë tre herë më e madhe se Tesla'

Bateria e shkretëtirës në Kaliforni do të jetë tre herë më e madhe se Tesla'

Bateria Tesla prej 100 MW në Australinë e Jugut nuk do të jetë më e madhja në botë nëse kalon një projekt i ri diellor. Sipas USA Today, Energjia Periodike ka kërkuar leje nga qeveria federale për projektin diellor Crimson, një impiant diellor prej 350 MW, me 350 MW të ruajtjes së energjisë në shkretëtirën e Kalifornisë në lindje të Palm Springs.

Energjia periodike, një degë e Canadian Solar, synon të ndërtojë një projekt për ruajtjen e baterive dhe impiantin diellor të lidhur në 2500 hektarë tokë publike pranë Maleve të Mule të Kalifornisë, në jug të Interstate 10. Fuqia diellore është zgjeruar me shpejtësi në Kaliforni, duke krijuar një nevojë për më shumë magazinim baterie. Planet e Energjisë Periodike për një bateri të tillë masive janë inkurajuese për industrinë e energjisë së pastër.

Analisti i magazinimit të energjisë GTM Daniel Finn-Foley tha për USA Today, "Nëse ata vërtet instalojnë 350 MW, kjo do të ishte një bombë". Bateri masive të Tesla-s në Australi të vlerësuar në një milion dollarë AUD në pak ditë. Por kjo nuk është një marrëveshje e bërë në këtë pikë.

Procesi federal i lejimit mund të zgjasë vite, dhe përsëritja ka nevojë për një blerës të energjisë elektrike të centralit diellor. Shërbime të mëdha si Southern California Edison ose Pacific Gas & Electric mund të jenë klientë të mundshëm.Regjisori i energjisë së përsëritur për lejimin e Scott Dawson tha për USA Today, "Nëse dikush dëshiron, ne do ta ndërtojmë atë."Ka shqetësime mjedisore lokale, edhe pse Dawson tha se kompania ka ridizajnuar projektin Solar Crimson për të shmangur habitatet më të ndjeshme. Fabrika do të prishë 30 dunat e rërës së habitateve në të cilat banojnë hardhucë; një plan i mëparshëm ndërpreu 580 hektarë.

Një plan i mëparshëm e pa gjithashtu uzinën që prishi 95 hektarë pyje me mikrofile të pasura me biodiversitet, por ai numër tani është 1.2 hektarë. Projekti diellor nuk do të shkelë habitatin egzistues në gjendje kritike për breshkat e shkretëtirës.

Për më shumë lexoni në...https://inhabitat.com/californias-desert-battery-could-be-three-times-the-size-of-teslas/ 

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network