• Kreu
  • Lajme nga bota
  • Suedi, hapet rruga e parë në botë dedikuar ngarkimit të makinave elektrike

Suedi, hapet rruga e parë në botë dedikuar ngarkimit të makinave elektrike

Rruga e parë e elektrizuar që rimbush bateritë e makinave dhe kamionëve është hapur në Suedi. Rreth 2 km hekurudhë elektrike është ngulur në një rrugë publike pranë Stockholmit, por agjensia e rrugëve ka hartuar tashmë një hartë kombëtare për zgjerimin e ardhshëm.

Objektivi i Suedisë për arritjen e pavarësisë nga karburantet fosile deri në vitin 2030 kërkon një reduktim prej 70 për qind në sektorin e transportit.

Teknologjia që qëndron pas elektrizimit të rrugës që lidh aeroportin e Stokholmit Arlanda në një vend logjistikash jashtë kryeqytetit synon të zgjidhë problemet e mprehta të mbajtjes së automjeteve elektrike dhe prodhimin e baterive të tyre të përballueshme.

Për më shumë lexoni në... http://www.scan-tv.com/suedi-hapet-rruga-e-pare-ne-bote-dedikuar-ngarkimit-te-makinave-elektrike/

 

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network
Feed not found.