Maqedonia zë vendin e parë për reformat në Energjetikë

Në raportin e për zhvillim të qëndrueshëm të Shoqërisë për Energjitik për vendet e Ballkanit Perendimor, Maqedonia është e renditur në vendin e parë në rajon në kuadër të përmbushjeve të reformave në energjitikë, deklarojnë sot nga Ministria e Ekonomisë, shkruan Telegrafi Maqedoni.

Ahtu siç është treguar, Maqedonia ka notën më të lartë nga renditja e vendeve të Ballkanit Perendimor: Shqipëri, Serbi, Bosnja dhe Hercewgovinë dhe Mali i Zi në fushën e energjitikës dhe efikasitetit, ripërtishmërinë e energjisë, mbrojtjen e mjedisit jetësor, tranparencës dhe kushtet për investime në fushën e energjisë.

“Falë dinamikës së reformave energjitike, Maqedonia këtë vit është renditur në vendin e parë, ndërsa në raportin për zhillim të qëndrueshëm të Shoqërisë Evropiane për Energjitik për muajin qershor të vitit 2017, është ranguar në grupin e vendeve me rëndësi të veçant në lidhje me përmbajtjen e reformave në fushën e energjetikës, theksojnë nga Ministria.

Për më shumë lexoni në...https://telegrafi.com/maqedonia-ze-vendin-e-pare-per-reformat-ne-energjetike/

 

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network
Feed not found.