50 shtete të botës po i vëndosin frerët ndotjes plastike

Një nismë e dobishme pritet të ndërmerret nga plot 50 shtete për llogari të sasisë së madhe së plastikës në zona ujore.

Në Kamerun, përdorimi i qeseve plastike nuk mirëpritet dhe amvisat paguhen për çdo kilogram të qeseve të mledhura. Kina për shembull po këmbëngul shumë për përdorimin e produkteve lehtësisht të tretshme.

Burimet bëjnë me dija se pritet të ndërmerret një veprimtari shumë e dobishme për eleminimin e mbetjeve plastike, ndikimin e së cilës e përshkruan Erik Solhelm, në fjalë të të cilit përmendet se veprimtaria e ndërmarrë do të jetë në të mirë të mjedisit por dhe të shëndetit të njerëzve.

Ndër të tjera: ‘’Plastika nuk është problemi. Problemi është çfarë ne bëjmë me këtë plastikë”, përmbyll ai.

Këtë veprimtari pritet ta vënë në zbatim plot 50 shtete. Por ekspertët gjithashtu shprehin nevojën themelore për bashkëpunim më të gjerë nga ana e bizneseve, duke përfshirë detyrimin e prodhuesve të plastikës për të marrë përgjegjësinë dhe për të stimuluar më shumë riciklimin.

Për më shumë informacion: https://www.bbc.com/news/science-environment-44359614

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network
Feed not found.