Detet e Azisë, koshat e mbetjeve plastike të planetit

Në Vietnam qeset plastike kanë mbuluar gjithë ekosistemin e kënetave detare, në Tajlandë një balenë ngordhi pasi gëlltiti një numër të konsiderueshëm mbetjesh plastike dhe kur përmendim ishujt indonezianë, ata nuk kanë më asgjë të përbashkët me parajsat aziatike.

Në Azi, efektet e ndotjes plastike janë katastrofike.

Kina, Indonezia, Filipinet, Tajlanda dhe Vietnami.

“Vetëm këto pesë shtete aziatike hedhin çdo vit më shumë se katër milionë tonë lëndë plastike në detet e globit ose gjysmën e numrit të përgjithshëm të mbeturinave plastike”, sipas një OJQ-je që i referohet “Ocean Conservancy”.

“Nëse nuk ndërmerret asnjë hap, deri në vitin 2025 do të jenë 250 milionë tonë mbetje plastike që do të grumbullohen në ujërat e globit”, sipas hulumtuesve.

“Ndodhemi në mesin e një krize të ndotjes plastike, të cilat i shohim ngado, në brigjet e lumenjve, në oqeanet tona, kudo”, ngriti shqetësimin Ahmad Ashov Birry, i “Greenpeace” në Indonezi.

Kina, Indonezia, Filipinet, Tajlanda dhe Vietnani renditen gjithashtu në mesin e shteteve me rritjen më të madhe ekonomike në Azi, me një ekonomi gjerësisht të përqëndruar në prodhimin e plastikës dhe për rrjedhojë hedhjen e tyre në natyrë, në mungesë të sistemit të mbledhjes dhe riciklimit efikas.

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network
Feed not found.