Parashikohet rritje e përdorimit të makinave elektrike

Numri i makinave elektrike pritet të shkojë deri në 125 milionë brenda vitit 2013 sipas parashikimeve të Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë shoqëruar me politika nxitëse ndaj shoferëve dhe subjekteve të tjera drejt përdorimit të makinave pro-mjedisore.

Kostot e përdorimit të baterive po ulen e në dukje risia e makinave elektrike shihet si një mision i pamundur pasi duhet ca kohë për tu përshtatur ndërkaq për prodhuesit ka përfitime sepse rrit ekonominë e shkallës.

Në qasjen e Agjencisë,  taksat më të larta do të skarcojnë 23 % të tregut të makinave me bateri.

Sa i përket Shteteve të Bashkuara, Agjencia shprehet se "një fuqizim i tregut me makina elektrike në vende si Kalifornia  që nuk kanë  plane emetimi,  e nga ana tjetër nismat e presidentit Trump për të ulur  standardet e emetimet të mjeteve,  mund të ketë efekte të përkundërta’’.

Për Norvegjinë 6.4 % e makinave janë elektrike dhe pro-mjedisore.

Një përparim të madh ka bërë Kina, duke përdorur mjete të transportit public por jo vetëm Në vitin 2017, raportohet të jenë shitur 72% e makinave elektrike. Gjermania dhe Japonia na informojnë njëjtë pozitivisht  për të njëjtin vit.

Përdorimi i makinave elektrike pritet të jetë pro-mjedisor dhe afatgjatë.

Për më shumë informacion: https://www.cnbc.com/2018/05/30/electric-vehicles-will-grow-from-3-million-to-125-million-by-2030-iea.html

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network
Feed not found.