• Kreu
  • Lajme nga bota
  • Raporti i WWF: Mesdheu, deti më i ndotur nga plastika, turistët lënë pas trashëgimi toksike

Raporti i WWF: Mesdheu, deti më i ndotur nga plastika, turistët lënë pas trashëgimi toksike

Mesdheu mund të shndërrohet në një det plastike paralajmëroi Fondi Botëror i Jetës së Egër (WWF) me anë të një raporti i cili bënte thirrje për masa për pastrimin e një nga deteve më të prekura në botë.

Pushuesit verorë janë përgjegjës për sasinë e plastikës që përfundon në Detin Mesdhe, tregon një studim i ri.

Analiza e Fondit Botëror të Jetës së Egër WWF, në Ditën Botërore të Kombeve ka zbuluar se ka një rritje prej 40 % të mbetjeve detare gjatë sezonit turistik dhe pothuajse gjithçka është plastike.

Më shumë se 200 milionë njerëz vizitojnë plazhet por një kombinim i mbetjeve në plazhe dhe menaxhimi i mbetjeve po e bën detin Mesdhe një nga më të ndoturit në botë.

Deti Mesthe përmban 1 % të ujit në botë, por përmban 7 % të të gjitha mikroplastikave.

Tanja Steele, shefja ekzekutive në WWF tha se Mesdheu është një destinacion i bukur pushimi i shijuat nga miliona njerëz britanikë çdo verë, dhe kthehemi në shtëpi me kujtime të bukura por lëmë pas një trashëgimi toksike të mbetjeve plastike.

Zogjtë, peshqit dhe breshkat e Mesdheut po mbyten në plastikë thuhet në raport.

Në raport shkruhet se plastika po përfundon në peshqit dhe prodhimet e detit me të cilat ne ushqehemi.

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network
Feed not found.