• Kreu
  • Lajme nga bota
  • Qeveria australiane ka hequr mënjanë 100 milionë dollarë për të zbatuar një model europian të të shndërruarit të mbetjeve në energji.

Qeveria australiane ka hequr mënjanë 100 milionë dollarë për të zbatuar një model europian të të shndërruarit të mbetjeve në energji.

Ky informacion bëhet me dije nga agjencia e lajmeve ABC News. Ky buxhet i ri i krijuar posaçërisht për llogari të mjedisit do të krijojë rrugë të reja se si mund të përballemi me dukurinë e sasive të madhe të mbetjeve.

Në Janar të vitit 2019 pritet të jetësohet ky buxhet dhe e gjitha premtohet të alokohet për infrastrukturë.

‘‘Ndërkohë që ne priremi drejt një ekonomie të qëndrueshme, nisma të tilla do të jenë afatgjata, kryesisht me vlerë për punësimin " u shpreh Jackie Trad.

Nga viti 2028 pritet të bashkohet dhe një plan me qëllim për të aplikuar impiantet e gazit bio. Australia perëndimore pretendon të jetë ndër të parat vende me projekte që shenjojnë eleminimin e mbetjeve.

Për më shumë informacion: http://www.abc.net.au/news/2018-06-11/queensland-budget-bid-to-encourage-waste-to-energy-projects/9857812

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network
Feed not found.