• Kreu
  • Lajme nga bota
  • KINË – Pekini përqëndrohet në përmirësimin e cilësisë së ajrit

KINË – Pekini përqëndrohet në përmirësimin e cilësisë së ajrit

Qeveria kineze ka publikuar një plan veprimi trevjeçar për kontrollin e ndotjes së ajrit, duke përcaktuar afate kohore dhe një udhërrëfyes për përmirësimin e cilësisë së ajrit.

Plani vendos marrjen e masave ekonomike, ligjore, teknologjike dhe administrative për të fituar betejën për “qiellin blu”.

Sipas autoriteteve, deri në vitin 2020, lëshimi i dioksidit të squfurit dhe i oksidit të azotit do të ulet më shumë se 15% krahasuar me nivelin e vitit 2015.

Në të njëjtën kohë, dendësia e grimcave ultra të imta, një tregues kyç i ndotjes së ajrit, pritet të bjerë më shumë se 18% krahasuar me vitin 2015.

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network
Feed not found.