Shëtitja në park zvogëlon rrezikun e sëmundjeve të zemrës

Një studim ka zbuluar se shëtitjet në park janë të mira për ju sepse shpenzimi i kohës në natyrë e përmirëson shëndetin në periudhë afatgjatë.

Sipas tyre, largimi nga xhungla e jetës urbane për t’u shëtitur në hapësira të gjelbra i zvogëlon rreziqet e tipit 2 të diabetit, sëmundjeve të zemrës, vdekjes së parakohshme, stresit dhe shtypjes së lartë të gjakut.

Ata që shpenzojnë kohë në ambient të hapur janë të ekspozuar ndaj shumë baktereve të ndryshme të cilat e forcojnë sistemin mbrojtës të trupit.

Autorja e këtij studimi, Caoimhe Twohig-Bennett, thotë se shpenzimi i kohës në natyrë vërtet se na bën më të shëndetshëm.

Përndryshe, këto zbulime janë publikuar në revistën “Environmental Research”

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network
Feed not found.