Tanket hidhen në Detin Mesdhe, arsyeja është shumë fitimprurëse

Për shumëkënd mund të duket absurde mirëpo hedhja e tankeve në ujërat e kripura mund të jetë shumë e dobishme. Kjo po ndodh në Liban ku kanë vendosur që të hedhin tanket në det për të krijuar shkëmbinj nënujorë artificialë që do të ndihmojnë në lulëzimin e jetës nën ujë. Mjetet e rënda ushtarake janë lëshuar në Detin Mesdhe, ashtu si furgonët dhe autobusët.

Ambientalistët i zhytin këto mjete në det në mënyrë që algat, koralet dhe bakteret të lulëzojnë dhe si rrjedhim tërheqin peshqit për hedhjen e vezëve.

Shkencëtarët kanë përdorur tanke për të rritur jetën e detit në rajon që nga viti 2012, kur Dr. Michel Chalhoub nga Bejruti siguroi fonde për të rikthyer bukurinë në bregun e Tripolit.

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network