• Kreu
  • Lajme nga bota
  • Kina e ardhmja e makinave elektrike! Prodhuesit e makinave gjermane e duan atë

Kina e ardhmja e makinave elektrike! Prodhuesit e makinave gjermane e duan atë

Prodhuesit më të mëdhenj gjermanë e dinë të ardhmen e industrisë së tyre elektrike, autonome. BMW dhe Volkswagen kanë nënshkruar një seri marrëveshjesh këtë javë për të vazhduar zhvillimin e makinave elektrike në Kinë. Vizita e kryeministrit kinez Li Keqiang në Berlin pasqyron një konfirmim në rritje që Kina mban çelësin për të ardhmen e industrisë së automobilave.

Fabrikat në Kinë prodhuan rreth 25 milionë makina të pasagjerëve vitin e kaluar, sipas Organizatës Ndërkombëtare të Prodhueve të Makinave Ajrore.

Kina është tashmë tregu kryesor për shumë marka të makinave globale dhe shoferët e saj blejnë më shumë automjete elektrike se çdo vend tjetër. Dy prodhuesit më të mëdhenj si BMW dhe Volkswagen kanë njoftuar gjithsej gjashtë marrëveshje të reja vetëm këtë javë, shifër e cila pritet të rritet në javët në vazhdim.

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network