I nxehti ekstrem dëmton rëndë fermerët gjermanë

Zyrtarët gjermanë takohen për të diskutuar mbi ndihmat financiare për fermerët, në një kohë kur temperaturat rekord dhe thatësirat e tejzgjatura kërcënojnë me miliarda euro dëme në të mbjella dhe bagëti. Fermerët i kërkojnë qeverisë të shpallë gjendjen e emergjencës, ndërsa rajonet veriore dhe ato lindore po përballen me thatësirën e madhe. Disa nga zonat më të prekura nuk kanë regjistruar asnjë reshje shiu që nga prilli, ndërkohë që e marta parashikohet të jetë dita më e nxehtë e regjistruar deri më tani, me kushtet e motit që nuk duket se do të përmirësohen edhe në ditët në vijim.

Fermerët e prekur më rëndë nga kushtet e motit kanë kërkuar kompensim, pasi thonë se 30 për qind e të korrave të tyre të përvitshme janë shkatërruar dhe humbjet po kërcënojnë mënyrën e tyre të jetesës.

Një nga zonat e prekura më rëndë është distrikti i Trebbinit në Gjermani. Fermerët atje thonë se, në këtë kohë të vitit, tokat bujqësore duhet të jenë të mbushura me të mbjella, por në të vërtetë shihen vetëm bimë të izoluara tek-tuk.

Nëse moti ekstrem vazhdon, të mbjellat nuk janë të vetmet në rrezik. Fermerët thonë se mungon edhe ushqimi për kafshët, por dhe bari, gjë që do të ketë pasoja të rënda edhe në blegtori. Shoqata gjermane e Fermerëve do të takohet me ministrin e Bujqësisë në Berlin, në përpjekje për të dalë me një plan veprimi, në ndihmë të fermerëve të rrezikuar.

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network