• Kreu
  • Lajme nga bota
  • Centrali i anijeve bën një premtim të rëndësishëm për ndotjen e plastikës

Centrali i anijeve bën një premtim të rëndësishëm për ndotjen e plastikës

Norwegian Cruise Line Holdings do të eliminojë përdorimin e vetëm të pipave plastike në flotën e 26 anijeve të saj, duke e bërë biznesin më fitimprurës të ndotjes së plastikës. Kompania gjithashtu do të ndalojë përdorimin e vetëm të pipave plastike në dy destinacionet e saj të ishullit, Great Stirrup Cay dhe Harvest Caye, në Bahamas dhe Belize respektivisht. Ndryshimet do t’i ndihmojnë firmës që të shpëtojë më shumë se 50 milionë pipa plastike çdo vit në të gjithë flotën e saj, tha ajo në një njoftim ditën e hënë. Norwegian Cruise Line Holdings operon në linjat norvegjeze të lundrimit, Regent Seven Seas Cruises dhe Oceania Cruises, të cilat ofrojnë itinerare në mbi 450 destinacione në mbarë botën.

Kompania është gjithashtu anëtare e Aleancës Trash Free Seas Alliance të Oqeanit Konservator. I themeluar në vitin 2012, anëtarët e aleancës përfshijnë biznese, ashtu siç mund të jenë Walmart, Danone, Banka e Amerikës dhe PepsiCo.

Ruajtja e oqeanit është një organizatë jo-fitimprurëse evokimi mjedisore. Mjaft biznese të mëdha janë duke reduktuar në mënyrë të menjëhershme përdorimin e tyre të plastikës. Në fillim të korrikut, për shembull, Starbucks nxorri nga qarkullimi përdorimin e vetëm të pipave plastike në të gjitha dyqanet e saj të kafes deri në vitin 2020.

Në Qershor, McDonald’s tha se do të nxjerrë nga qarkullimi pipat plastike në restorantet e saj në Angli dhe Irlandë. Biznesi është shprehur për ndalimin e prodhimit te pipave te pijeve ne te gjitha pikat te shitjes, 1,361 te tilla ne te dy shtetet ne muajin shtator dhe do te përfundojë ne 2019-ën.

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network