• Kreu
  • Lajme nga bota
  • Klima, 2017 viti rekord për nivelin e dioksidit të karbonit në atmosferë

Klima, 2017 viti rekord për nivelin e dioksidit të karbonit në atmosferë

Ajri nuk ka qenë ndonjëherë më i ndotur me dioksid karboni sa në 2017. Njoftimin e jep Noaa, agjencia amerikane që merret me meteorologjinë, gjatë një studimi për Klimën, ku u përfshinë 500 shkencëtare në 65 vende të botës. Sipas relacionit, 2017 ka qenë viti rekord për nivelin e CO2 në atmosferë dhe ka qenë viti i tretë më i nxehtë në historinë e Planetit, pas 2016 dhe 2015. Që kur njeriu zbriti në Planet dhe deri në kohët e fundit sipas ekspertëve CO2 në ajër është luhatur nga 170 dhe 280 pjesë për milion.

Në 2017 dioksidi i karbonit në atmosferë ka arritur rekord me 405 pjesë për milion.

Sipas raportit ai është katërfishuar në krahasim me 1960’. Ndër të tjera nga 1880, vit në të cilin ekzistojnë në dhënat, 2017 ka qenë edhe viti me i nxehtë në histori.

’Viti i kaluar ka qenë edhe më i nxehti, nëse nuk marrim parasysh prezencën e El Nino, fenomenit natyral periodik që nxeh oqeanet dhe kontribuon në rritjen e temperaturës globale’, shpjegojnë ekspertët.

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network