• Kreu
  • Lajme nga bota
  • Rritja e fuqisë së erës do të ngadalësohet në Europë gjatë vitit 2018

Rritja e fuqisë së erës do të ngadalësohet në Europë gjatë vitit 2018

Europa shtoi rreth 4.5 gigawatt (GW) të kapacitetit të energjisë së erës në gjysmën e parë të 2018, tha WindEurope ditën e enjte. WindEurope deklaroi se shifrat e reja ishin “në përputhje me pritshmëritë, por më të ulëta se e njëjta periudhë në 2017. Sektori në tokë ka shtuar më shumë se 3.3 GW në gjysmën e parë të 2018 –ës, ndërsa sektori në det të hapur ka shtuar rreth 1.12 GW. Shtimi i kapaciteteve në det të hapur u nxitën nga tregjet në Gjermani, Francë dhe Danimarkë, ndërsa shtesat në sektorin e jashtëm ishin kryesisht në Britani, Belgjikë dhe Danimarkë.

Përveç kësaj, WindEurope deklaroi se 13.5 GW kapacitet pritet të shtohet në 2018-ën. Në vitin 2017, Europa ka instaluar 16.8 GW kapacitet shtesë bruto të energjisë së erës, një vit rekord ky për instalimet vjetore.

“Ne jemi në rrugën e duhur për një vit të fortë në instalimet e reja të fermave me erë, por rritja do të nxitet vetëm nga një pjesë e vogël të tregjeve”, tha Pierre Tardieu, zyrtari kryesor i politikës së WindEurope.

“Në erën e detit, Evropa është shumë e varur nga Britania e Madhe, e cila po ecën përpara në instalimet e tanishme dhe në angazhimin ndaj vëllimeve të ardhshme”, shtoi Tardieu. “Në të kundërt, shkalla e instalimeve të reja është ngadalësuar në Gjermani. Vende të tjera gjithashtu duhet të forcojnë dhe të shpejtojnë planet e tyre të erës në det”.

Globalisht, më shumë se 52 GW kapacitete gjeneruese të energjisë së erës u shtuan në 2017, sipas Global Wind Energy Council. Kina udhëhoqi rrugën, duke instaluar më shumë se 19 GW kapacitet, pasuar nga SHBA dhe Gjermania, të cilët instaluan më shumë se 7 GW dhe 6.5 GW respektivisht.

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network