Brexit: Grupet e gjelbra apel për ruajtjen e standardeve mjedisore

Grupet mjedisore kanë nxitur kryeministren britanike për të shmangur zbutjen e legjislacionit mbi ndryshimet klimatike dhe mbrojtjen e botës së egër pas Brexit. Letra, e nënshkruar nga WWF, Greenpeace dhe të tjerë, thotë se nevojitet një veprim për të ndaluar degradimin e vazhdueshëm mjedisor. Qeveria britanike ka thënë më parë se do ta linte mjedisin në një gjendje më të mirë për brezat e ardhshëm. Por letra paraqet shqetësime se Brexit mund t’i detyrojë ministrat të shkelin premtimet e tyre.

Vijo leximin

Print

Më shumë se ¼ e zogjve në Britani po përballet me rrezikun e zhdukjes

Më shumë se ¼ e zogjve në Mbretërinë e Bashkuar, duke përfshirë shpendin detar, bilbilin dhe kojlikun e madh, kërkojnë përpjekje urgjente për t’i ruajtur dhe për të siguruar mbijetesën e tyre, sipas studimit më të ri për zogjtë në Mbretërinë e Bashkuar. Që prej studimit të fundit të vitit 2009, rreth 15 specie të zogjve i janë shtuar “listës së kuqe”, një kategori e cila tregon specie që janë në rrezik zhdukjeje ose janë duke përjetuar rënie në numrin e popullatës gjatë viteve të fundit. Numri i përgjithshëm i specieve në listën e kuqe është tashmë 67 nga një numër i përgjithshëm prej 247.

Vijo leximin

Print

Llambat inteligjente që ulin konsumin

Kompania AT&T, pasi prezantoi programin “Smart Cities” në CES 2017 në Las Vegas, do ta vërë në jetë projektin e saj në qytetin e San Diegos. Projekti i kompanisë AT&T është shumë ambicioz: të vendosë llamba inteligjente në çdo cep të qytetit. Kompania e telekomunikacioneve e kishte prezantuar programin e saj “Smart Cities” në Consumer Electronics Show në Las Vegas 2017 dhe tani duket se do që t’i testojë në San Diego. Llambat inteligjente përveçse do të reduktojnë konsumin, do të monitorojnë trafikun, parkimet, cilësinë e ajrit, madje edhe ngjarjet kriminale.

Vijo leximin

Print

Nga korriku, BE do të ndalojë eksportin e fildishit

BE-ja është e vendosur të ndalojë eksportet e fildishit të papunuar nga 1 korriku, duke qënë se ka hasur vështirësi me trajtimin e asaj që me siguri mund të quhet një vit tjetër rekord i konfiskimeve të fildishit në të gjithë kontinentin, në vitin 2016. Evropa i shet botës, më shumë se cilido rajon tjetër, fildish të papunuar dhe të gdhendur, duke ushqyer me sa duket një oreks të pangopur për dhëmbët e elefantit në Kinë dhe Azinë Lindore. Edhe pse tregtia ndërkombëtare e fildishit është ndaluar gjerësisht që nga viti 1990, shitësit evropianë lejohen ligjërisht të eksportojnë fildish “të korrur” para asaj date, qoftë të papunuara – dhëmbë të plota, copa fildishi ose të mbetura – ose të punuara me gdhendje, lustrim ose të skalitura.

Vijo leximin

Print

Sapuni i përdorur në hotele ka një jetë të dytë surprizuese

Në botën e “mbytur” nga mbetjet – letër, -plastikë, gaze, ushqime – sapuni i hotelit nuk është një problem. Të paktën çdo njeri ka pyetur veten: Ku shkojnë këta kallëpë? E sigurtë, që nuk ripërdoren nga një klient tjetër. Për të qenë një hotel me pesë yje, stafi i hotelit duhet ta ndërrojë çdo ditë kallëpin e sapunit edh nëse ai është i paprekur. Udhëtarët dhe hotelet gjenerojnë miliona kallëpë çdo ditë në SHBA dhe përafërsisht 5 milion kallëpë në ditë në të gjithë botën. Por nuk është e gjitha mbetje. Nëse ju jeni duke qëndruar në hotele të caktuara, sapuni Italian i trupit mund të ndihmojë në luftën e disa sëmundjeve të caktuara në mbarë botën.

Vijo leximin

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network