Leonardo Di Caprio dhuron 15 milionë $ për mbrojtjen e mjedisit: Nuk mund të lejojmë lakminë e korporatave të prishin të ardhmen e njerëzimit

Në Zvicër janë çelur këtë të mërkurë punimet e Forumit Ekonomik të Davosit në Zvicër, në takimin e 46 vjetorit. Aktori i famshëm tha se ishte i nderuar që iu dha mundësia për të ardhur në Davos e për t’u shprehur për rreziqet e ndryshimeve klimatike. Leonardo Di Caprio është avokat i mbrojtjes së mjedisit dhe popujve indigjenë, dhe në këtë aktivitet i kujtoi politikanët për detyrimet e marra përsipër prej tyre në samitin e fundit të klimës në Paris. Ai përdori këtë ceremoni çmimesh për të kërkuar më shumë veprim mbi ndryshimin e klimës.

Vijo leximin

Print

Dashuria toksike e qytetit indian për makinat

Eksperimenti – Delhi është një qytet që çdo ditë i shton rrugëve të tij 1400 makina dhe në çastin që qeveria lokale lajmëroi një plan emergjencë për racionimin e makinave, filluan edhe ankesat e betejat ligjore. Qytetarët e Delhit nuk i pëlqejnë rregullat. Kudo në Indinë Veriore ka një shpërfillje të madhe për rregullat e trafikut. Eksperimenti, që do të zgjaste vetëm 15 ditë, kishte si synim që vetëm makinat me targë teke të qarkullonin në ditët teke të muajit dhe ato me targë çift në ditët çift të muajit. Teorikisht, trafiku dhe çlirimet e gazeve do të përgjysmoheshin.

Vijo leximin

Print

Shkencëtarët zbulojnë një oqean masiv nën sipërfaqen e Tokës

Një grup shkencëtarësh amerikanë kanë zbuluar një oqean gjigand nën koren e Tokës, përmasat e të cilit janë 3 herë më të mëdha se gjithë uji që ndodhet nën sipërfaqe. Grupi i kryesuar nga Steven Jacobsen i Universitetit Northwestern dhe Brandon Schmandt i Universitetit të New Mexico, thonë se uji është bllokuar nga molekulat në brendësi të një minerali të quajtir, ringwoodite. Ky zbulim hedh dritë mbi mënyrën sesi janë formuar oqeanet dhe sesi e kanë ruajtur madhësinë e tyre për miliona vite. Shumë gjeologë thonë se uji ka ardhur nga hapësira nëpërmjet kometave të akullta që goditën planetin tonë.

Vijo leximin

Print

Tejkalimi i ndotjes, Renault tërheq mijëra makina

Kolosi francez Renault, i cili ka qenë në qendër të vëmendjes për ndotjen e shkaktuar nga makinat e tij, bëri me dije se po tërheq nga tregu 15.000 automjete. Ky vendim u mor pasi testet treguan se ndotja e shkaktuar nga disa prej makinave të kësaj kompanie ishte shumë e lartë. Javën e shkuar, tre prej impinateve të Renault u kontrolluan nga hetuesit francezë. Kontrolli bëri që Renault të humbte miliarda në bursa, pasi u rritën dyshimet se mund të bëhej fjalë për një tjetër skandal si ai i Volkswagen. Renault, ndërkohë, ka premtuar se po harton një plan teknik për të ulur nivelin e ndotjes nga makinat e saj.

Vijo leximin

Print

Gjysma e popullësisë botërore jeton në 1% të sipërfaqes së tokës

Në hartën bashkëngjitur këtij shkrimi qëndron një çekuilibër i zymtë hapësinor: Gjysma e njerëzve në botë zënë vetëm 1% të sipërfaqes së Tokës (pjesa me të verdhë) dhe gjysma tjetër jeton në 99%-shin e mbetur (pjesa me të zezë). Max Galka ka krijuar këtë hartë duke përdorur të dhënat e kordinatave të popullsisë nga NASA, e cila numëron popullsinë globale në çdo nëntë milje tokë, në vend të numërimit për çdo qytet, shtet, apo kufi tokësor. Nga 28 milion qeliza në total, ato me një popullsi mbi 8,000 njerëz janë të ngjyrosura në të verdhë.

Vijo leximin

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network