Pekini mes zotimeve në COP21, sërish rekord smogu

Shkollat e Pekinit kanë pezulluar çdo veprimtari në mjedis të hapur për të mbrojtur nxënësit nga ndotja e ajrit, që për të pestën ditë radhazi ka prekur nivele rekord. Kryeqyteti kinez është mbuluar nga një smog që e ul shikeushmërinë në vetëm disa dhjetëra metra.

Vijo leximin

Print

Papa Françesku jep paralajmërime të ashpra përpara zhvillimit të konferencës për ndryshimet klimatike në Paris.

Papa Francesku zhvilloi sot një Meshë historike në Kenia para se të jepte disa paralajmërime të ashpra disa ditë para zhvillimit të konferencës për ndryshimet klimatike në Paris. Papa tha se do të ishte trishtuese,dhe madje ka guxuar të thotë katastrofike, që disa interesa të veçanta të kërkojnë të mbizotërojnë mbi të mirën e përbashkët dhe të çojnë në manipulimin e informacionit për të mbrojtur planet dhe projektet e tyre.

Vijo leximin

Print

Tetova, qyteti më i ndotur në botë

Ndotja e ajrit në Tetovë ka arritur në nivele alarmante. Instituti ndërkombëtar Numbeo e rendit Tetovën si vendbanimin më të ndotur në botë. Sipas të dhënave të fundit, prezenca e grimcave të dëmshme toksike PM10 në ajër shkon deri në 17 herë mbi masën e lejuar. Ndotësi më i madh llogaritet të jetë kombinati metalurgjik “Jugohrom” që ndodhet në hyrje të qytetit.

Vijo leximin

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network