• Kreu
  • Mbetjet
  • Skandali në Sarandë, mbeturinat spitalore hidhen te kazanët e plehrave

Skandali në Sarandë, mbeturinat spitalore hidhen te kazanët e plehrave

Mbetjet spitalore të hedhura vend e pa vend janë shndërruar pa frikë në një “bombë me sahat” për shëndetin e qytetarëve. Pavarësisht se ekzistojnë disa kompani të licencuara nga Agjencia Kombëtare e Mjedisit, të cilat kontraktohen nga spitalet shtetërore dhe private për t’í tërhequr dhe trajtuar mbetjet në incineratorët e ngritur, realiteti është zhgënjyes, madje mjaft kaotik.

Mbetjet spitalore evidentohen lehtësisht të hedhura në koshat e mbeturinave që ndodhen në çdo rrugë apo dhe më keq akoma në vende ku nuk është përcaktuar as hedhja e mbeturinave, jo më për ato spitalore për të cilat është rreptësisht e ndaluar.

Gjatë një vëzhgimi në terren, Report Tv sjell pamje ekskluzive në qytetin e Sarëndës ku afër spitalit ‘Petro Nako’ tek kontieneret e mbeturinave janë hedhur mbetje të ndryshme spitalore jashtë koshave, që kryesisht janë shiringa, doreza apo dhe materiale të tjera që përdoren nga personeli mjekësor.

Print