Mos protestoni! - Subashi, banorëve të Verrisë: Është anuluar impianti i mbetjeve

Kryebashkiaku i Fierit garanton banorët e Verrisë se projekti për ndërtimin e impiantit të perpunimit t mbetjeve në zonën e tyre është anuluar. Armando Subashi në një reagim për Ora News u kërkon banorëve që të mos lejojnë që të keqpërdoren politikisht për protesta, kur vetë Kryeministri sipas tij ka thënë se nuk do të ketë asnjë veprim pa miratimin e tyre. Subashi: Doja tu bëja thirrje banorëve të fshatit Verri të mos vazhdojnë të bien pre e provokimeve, manipulimeve, e shfrytëzimit nga forca politike të caktuara. Besoj janë të ndërgjegjshëm, atje nuk kemi sot as leje nga Këshilli Kombëtar i Territorit, as leje mjedisore nga Ministria e Mjedisit.

Vijo leximin

Print

Kurbin, nis pastrimi i plazhit të Gotullës, s'përdorej prej 25 vitesh

Për herë të parë pas 25 vjetësh po pastrohet plazhi i Gotullës në Kurbin. Bashkia ka kontraktuar një firmë pastrimi dhe prej tri ditësh ka nisur puna për sistemimin e kësaj zone turistike të harruar, por që është një nga perlat e bregdetit të Adriatikut. Deri tani janë larguar tonelata të shumta mbetjesh, ndërsa paralelisht po punohet dhe në plugimin e rërës. Dikur në Gotull shumë pushues gjenin aty një nga plazhet më tërheqëse dhe me një sipërfaqe të madhe, por që prej vitesh kjo zonë ishte kthyer në një vend depozitimi mbetjesh.

Vijo leximin

Print

Mbahet në Tiranë, forumi për planin kombëtar të menaxhimit të mbetjeve

Më datë 26 Prill 2017, Qendra Rajonale e Mjedisit (REC) Shqipëri në bashkëpunim me Institutin e Kërkimeve Urbane (IKU), organizuan në Tiranë forumin kombëtar në kuadër të përfundimit të projektit “Vlerësimi i Mangësive në Zbatimin e Strategjisë dhe Planit Kombëtare të Menaxhimit të Mbetjeve” në kuadër të projektit “Achieve”, financur në kuadër të fondeve IPA për shoqërinë civile të Bashkimit Evropian. IKU me mbështetjen e REC Shqipëri ka përfunduar dokumentin mbi vlerësimin e legjislacionit Shqiptar duke e krahasuar atë me legjislacionin Evropian në fushën e menaxhimit të mbetjeve të ngurta urbane si dhe identifikimin e nivelit të zbatueshmerisë së këtij legjislacioni.

Vijo leximin

Print

Durrës: 22 Prilli, fushatë pastrimi në zonën e ish-Kënetës

Në Ditën Ndërkombëtare të Tokës, Qendra për Zhvillim Komunitar "Sot për të Ardhmen", në bashkëpunim me shkollën "E Re" ndërmorrën një fushatë pastrimi në zonën e ish-Kënetës me angazhimin e të rinjve, fëmijëve, mësuesve dhe anëtarëve të komunitetit. Kujdesi dhe dashuria për mjedisin fillon nëse e kultivojmë atë në moshë të hershme. Të rinjtë dhe fëmijët kanë punuar gjatë këtij muaji për prodhimin e posterave dhe materialeve të ndërgjegjësimit, të cilat u shpërndanë në komunitet gjatë aktivitetit. Ata pastruan mjedisin rreth shkollës dhe disa hapësira në komunitet.

Vijo leximin

Print

Dita e Tokës, Ministri Koka finalizon Nismën Mbarëkombëtare për Pastrimin e Mjedisit

Dita Ndërkombëtare e Tokës e gjen Shqipërinë me finalizimin e Nismës Mbarëkombëtare të Pastrimit të Vendit nga Mbetjet të lançuar nga Ministri i Mjedisit, Lefter Koka, më 5 mars 2017. Në kuadër të kësaj dite të rëndësishme mjedisore dhe të Nismës Mbarëkombëtare të Pastrimit, Ministri Koka apeloi më 22 Prill për më shumë ndëgjegjësim kundrejt mjedisit. “Sot është Dita Ndërkombëtare e Tokës kur njerëzit në të gjithë botën pavarësisht besimit dhe kombësisë kontribuojnë për një mjedis më të pastër më të shëndetshëm dhe sigurisht duke patur në konsideratë se një ambient i ndotur ndikon ndjeshëm tek thatësira, ashtu siç ndikon ndjeshëm tek reshjet e dendura dhe tek erozioni.

Vijo leximin

Print