Dita e Tokës, aksion pastrimi në Shkodër

Në Ditën Ndërkombëtare të Tokës, Korporata Elektroenergjitike Shqiptare në bashkëpunim me Drejtorinë Arsimore Rajonale të Shkodrës, kanë ndërmarrë një aksion masiv në pastrimin e disa zonave turistike si Ura e Mesit, Kalaja, Ura e Bunës dhe Velipojë. Në këtë nismë vullnetare e ideuar nga KESH me mbështetjen e shkollave të qytetit morën pjesë rreth 150 përsona. Pastrimi ka nisur tek zona muzeale pranë Urës së Mesit, ku janë hequr me dhjetra thasë me mbeturina. Përfaqësuesja e Drejtorisë së Arsimit, Eliona Aliaj shprehet se kjo nismë kërkon të ndërgjegjësojë komunitetin, që të tilla aktivitete të zhvillohen sa më shpesh për një mjedis sa më të pastër.

Vijo leximin

Print

Horizont EU bashkohet në nismën kombëtare për pastrimin e vendit; Fëmijët, partnerë kyç në ndërgjegjësimin mjedisor

Horizont EU i është bashkuar nismës kombëtare për pastrimin e vendit nga mbetjet, e shpallur nga Ministri Mjedisit, e cila do të finalizohet në Ditën Ndërkombëtare të Tokës, më 22 prill 2017. Në kuadër të kësaj nisme kombëtare, për të pastruar territorin nga mbetjet, Horizont EU sëbashku me radio Lushnjen në partneritet me Zyrën Arsimore e pushtetin vendor në bashkitë Lushnje dhe Divjakë, ndërmori një fushate edukimi dhe ndërgjegjësimi mbi rëndësinë e mbajtjes pastër të mjedisit nga nxënësit e shkollave 9-vjeçare. 13,800 nxënës në 46 shkolla u bënë pjesë e përfitimit të fazës së parë dhe njëherazi u orientuan mbi përfitimin e secilit nxënës nga një mjedis i pastër dhe i shëndetshëm.

Vijo leximin

Print

Inagurohet në Elbasan impianti i Përpunimit të Mbetjeve dhe Prodhimit të Energjisë

Këtë të martë, është inaguruar në Elbasan, impianti i Përpunimit të Mbetjeve dhe Prodhimit të Energjisë. Ministri i Mjedisit, gjatë inagurimit është shprehur se "kjo është padiskutim një ditë e shënuar, jo vetëm për mua si Ministër Mjedisi, por më së shumti për të ardhmen e mjedisit shqiptar, për jetën e sigurt të qytetarëve, pasi së bashku ia dolëm që të ndërtojmë një model të vërtetë suksesi. Ky impiant që ne po inaugurojmë sot, e them me garanci, se do të shndërrojë njëherë e përgjithmonë imazhin e Shqipërisë, sa i përket menaxhimit të integruar të mbetjeve.

Vijo leximin

Print

Drejt degradimit Pylli i Sodës në Vlorë, u premtua se do ruhet 24 orë

Edhe pse vetëm shtatë kilometra larg qendrës së Vlorës, Pylli i Sodës vazhdon të jetë në gjendje të mjerueshme. Mbetje të ndryshme urbane dhe inerte kanë zaptuar çdo ditë sipërfaqe të tëra të zonës së pyllëzuar. Problem tjetër që është mjaft shqetësues është edhe prerja e qindra drurëve, çka ka sjellë rrafshimin në pjesën më të madhe të tij. Gjatë muajit shkurt në një deklaratë për media, kreu i bashkisë u shpreh se Pylli i Sodës do të ruhet 24 orë nga policia bashkiake, por vetëm dy muaj më pas pamja që të ofron ky vend është e mjerueshme, pasi në çdo dy metër hasen mbetje nga më të ndryshme. Premtimi i kryetarit të bashkisë Vlorë ishte vetëm mediatik, por asgjë në realitet.

Print

Pukë: Dëgjesë publike për planin e menaxhimit të mbetjeve

Bashkia Pukë në kuadër të hartimit të planit të menaxhimit të mbetjeve të ngurta urbane, pas disa seancave konsultative, realizoi dëgjesen publike të këtij plani me pjesmarrjen e OJF-ve të ndryshme, komunitetit, bizneseve etj. Plani i menaxhimit të mbetjeve është mbështetur teknikisht dhe financiarisht nga Programi për Zhvillim dhe Decentralizim, DLDP. Pas kësaj dëgjese, planit i hapet rruga për kalimin dhe miratimin në këshillin bashkiak Pukë. Tashmë mbetet detyrë e bashkisë Pukë për zbatimin e këtij plani, i cili mundëson një mirëmenaxhim të mbetjeve urbane në të gjithë territorin e bashkisë.

Vijo leximin

Print