Aksion për pastrimin vullnetar të Tiranës, Veliaj: Në dhjetor nis nga puna kompania publike

Bashkia e Tiranës, e mbështetur nga vullnetarë e qytetarë të Tiranës, ndërmori ditën e djeshme një aksion pastrimi në të 24 Njësitë Administrative të kryeqytetit. Aksioni nisi në orën 8.00 të mëngjesit, nga Kombinati, me pastrimin e varrezave të Sharrës, e më pas vijoi në të gjitha njësitë administrative, të cilat janë organizuar në zona të përcaktuara më parë nga Bashkia e Tiranës. Kryebashkiaku i Tiranës, Erion Veliaj, fillimisht iu bashkua aksionit të pastrimit në Kombinat, e më pas kaloi në Njësinë Administrative 8, në zonën e njohur si “Serat”, ku edhe falënderoi të gjithë qytetarët që vendosën t’i bashkohen aksionit të pastrimit.

Vijo leximin

Print

Qeveria nuk tërhiqet nga importi i plehrave, nis trajnimi në dogana për detektimin e lëndëve radioaktive, Durrësi gati të mirëpresë mbetjet

Megjithëse ligji për plehrat është bllokuar prej afro 20 ditësh, që pas rrëzimit me dekret nga presidenti Bujar Nishani, qeveria duket e vendosur ta miratojë atë, madje gjatë kësaj kohe po merren masat për krijimin e të gjitha kushteve të nevojshme infrastrukturore në institucionet shtetërore që do të kenë të bëjnë drejtpërdrejt me zbatimin e këtij ligji. Konkretisht bëhet fjalë për doganat, të cilat që pas bërjes publik të këtij ligji e deri më sot, kanë qenë në shënjestër të kundërshtarëve të këtij ligji, si porta të pakontrollueshme për hyrjen e mbetjeve të rrezikshme.

Vijo leximin

Print

Menaxhimi i mbetjeve mbetet sfidë për bashkinë Shkodër

Bashkia e Shkodrës është një nga njësitë e qeverisjes vendore më të mëdha në vend. Me shtrirje nga Alpet e Veriut deri në zonat ligatinore të Ultësirës Perëndimore, kjo bashki ka në territorin e saj pasuri të mëdha ujore dhe biodiversitet të rrallë. Por me gjithë resurset e mëdha natyrore, shtrirja gjeografike e kësaj njësie të qeverisjes vendore, përbën një sfidë për grumbullimin e mbetjeve organike dhe të ngurta që gjenerohen në territorin e saj. Me implementimin e reformës administrative-territoriale pas zgjedhjeve vendore të qershorit 2015, bashkisë së Shkodrës iu shtuan dhe 10 njësi administrative të reja.

Vijo leximin

Print

“Mbetjet”, Brukseli nuk u pyet. BE: Jemi gati nëse na thoni

Top Channel i kërkoi Komisionit Europian një qëndrim zyrtar mbi amendimin që Parlamenti i bëri ligjit mbi menaxhimin e mbetjeve të vitit 2011, dhe a janë bërë këto ndryshime në përputhje me legjislacionin e BE-së. Në përgjigjen e dhënë përmes zëdhënëses Maja Kocijancic, Komisioni Europian sqaron: “Çështjet që kanë të bëjnë me menaxhimin e mbetjeve janë pjesë e legjislacionit të BE-së. Komisioni është në dijeni se amendimet e ligjit të vitit 2011 për menaxhimin e mbetjeve iu prezantuan Kuvendit të Shqipërisë dhe pritet të hyjnë në fuqi.

Vijo leximin

Print

Ligji i mbetjeve, Shoqëria Civile: I vetmi konsensus, vota kundër. Meta: Do ketë dialog

Ligji për mbetjet ka mbledhur bashkë shoqërinë civile dhe kryeparlamentarin Ilir Meta në një takim. Biseda e zhvilluar në ambientet e Kryesisë së Kuvendit ka zgjatur plot 60 minuta. Pjesë e këtij takimi kanë qenë Unioni i Ekspertëve mjedisorë, juristë, si dhe përfaqësues të mediave. Ambientalisti Sazan Guri është shprehur se rruga e dekretit për mbetjet është drejt rrugës së duhur. “I vetmi konsensus është vota kundër ‘mbetjeve’”, është shprehur Zheji drejtuar Metës.

Vijo leximin

Print