Bashkia Fier, infrastrukturë bashkëkohore për grumbullimin e mbetjeve

Mbrojtja e Mjedisit mbetet ndër prioritetet e Bashkisë së Fierit, e cila po zbaton një model të ri bashkëkohor për grumbullimin e mbetjeve në qytet, me kontenierë hermetikë që përdoren edhe në kryeqendrat evropiane. Imazhi i ri me rrugët e saporikonstruktuara të qytetit të Fierit është shoqëruar dhe me një tjetër investim po kaq të rëndësishëm për mjedisin dhe qytetarët. Modeli i koshave të mbetjeve, të përdorshme në kryeqendrat evropiane, ku kanë kaluar çdo testim të mundshëm për cilësinë e tyre, është modeli që Bashkia Fier ka përzgjedhur për t’i vendosur në rrugët e qytetit.

Vijo leximin

Print

AKIP betejë me Kuvendin për afatet e shqyrtimit të dekretit për ligjin e importit të mbetjeve

AKIP shpreh shqetësimin në lidhje me procedurat që po ndiqen nga ana e Komisionit për Veprimtaritë Prodhuese, Tregtinë dhe Mjedisin sa i takon trajtimit ligjor që po i bëhet Dekretit të Presidentit të Republikës Nr. 9765, datë 14.10.2016, Dekret i cili vendosi: KTHIMIN E LIGJIT NR. 92/2016 “PËR DISA SHTESA DHE NDRYSHIME NË LIGJIN NR. 10463, DATË 22.09.2011, “PËR MENAXHIMIN E INTEGRUAR TË MBETJEVE”, TË NDRYSHUAR. Shqtësimin e tyre ata e kanë shprehur në një letër të hapur drejtuar Kuvendit të Shqipërisë dhe grupeve parlamentare.

Vijo leximin

Print

Ndërpriten reshjet e dëborës, Emergjencat Civile: Situata në secilin qark

Që prej ditës së djeshme reshjet e dëborës janë ndërprerë, por temperaturat kanë qenë tepër të ulëta në të gjithë vendin. Disa akse rrugore rurale në zona të thella malore nuk ka qenë e mundur të hapen plotësisht. Emergjencat Civile njoftojnë se firmat kontraktore po punojnë me forca dhe mjete në akset rrugore problematike. Akset nacionale janë plotësisht të qarkullueshme dhe vetëm në disa segmente ka nevojë për përdorimin e zinxhirëve. Punonjësit e emergjencave, Policia e Shtetit dhe gjithë strukturat e angazhuara për përballimin e situatës, gjenden në terren për t’iu gjendur pranë qytetarëve e mjeteve në vështirësi.

Vijo leximin

Print

Aktivistët sërish në protestë para Kuvendit për ligjin e mbetjeve

Përfaqësues të Aleancës kundër Importit të Mbetjeve dhe aktivistë të Shoqërisë Civile janë mbledhur mbrëmjen e sotme përpara Kuvendit, ku protestuan kundër importit të mbetjeve. Kjo protestë e tyre vjen një ditë përpara seancës plenare në Kuvend. Ata kanë protestuar vazhdimisht kundër importit të mbjetjeve në vendin tonë. Ambientalisti i njohur Sazan Guri i pranishëm në këtë protestë iu bëri thirrje deputetëve të votojnë dekretin e presidentit Nishani që i thotë ‘Jo’ importit të mbetjeve në vendin tonë, pasi sipas tij është një mendim i pastër që ka përfshirë mendimin e qytetarëve.

Vijo leximin

Print

Gati koncesioni për incerneratorin e tretë, do të djegë 550-800 tonë plehra në ditë

Qeveria shqiptare ka gati planet për ndërtimin e një incerneratori të tretë për djegien e plehrave, pasi ka angazhuar deri tani 7.3 miliardë lekë për dy incerneratorë të tjerë në Elbasan dhe Fier. Qeveria shqiptare miratoi javën e kaluar pranimin e një oferte të pakërkuar për koncesion dhe dhënien e një bonusi prej 8 pikësh për kompaninë “Integrated Energy B.V.”, Sh.p.k, për “dhënien me koncesion të ndërtimit të landfillit, inceneratorit dhe rehabilitimin e venddepozitimeve ekzistuese të Tiranës”.

Vijo leximin

Print