• Kreu
  • Natyra
  • Parku kombëtar Divjakë-Karavasta, një nga objektivat e “NaturAL” të financuar nga BE-ja

Parku kombëtar Divjakë-Karavasta, një nga objektivat e “NaturAL” të financuar nga BE-ja

Qendra e re e vizitorëve e Parkut Kombëtar Divjakë-Karavasta hapi dyert e saj.

BE-ja ka financuar një eksperiencë të re për vizitorët, të cilët mund të shëtisin me biçikletë nëpër park, të mësojnë gjithçka rreth natyrës mahnitëse dhe të kuptojnë se si ta respektojnë dhe ta ruajnë sa më mirë atë. Qendra do të ofrojë gjithashtu kushte më të mira për rojtarët e parkut, për të siguruar që ky ekosistem unik të jetë i mbrojtur, duke përfshirë pelikanët e famshëm dalmatë.

Përmirësimi i menaxhimit të Parkut Kombëtar Divjakë-Karavasta është një nga objektivat e projektit “NaturAL” të financuar nga BE-ja.

Qëllimi është të forcojë kapacitetin e Shqipërisë në mbrojtjen e natyrës dhe të zgjerojë mbulimin e zonave të mbrojtura në të gjithë vendin.

Print