Vuajtjet e ariut Tomi në Shqipëri shkaktojnë zemërim në botë

Kjo nuk është hera e parë kur Shqipëria bëhet subjekt i raportimeve në mediat e huaja për mënyrën se si i trajtojmë kafshët e egra. Këtë herë, Daily Mail shkruan për një ari të kaftë, i quajtur Tomi, që mbahet në një kafaz në një restorant rreth 40 milje larg Tiranës. Sipas DM, pronari i jep ndonjëherë birrë për të shuar etjen. Zakonisht Tomi ushqehet me ushqim-plehra, që ia japin turistët. Pronari i restorantit ka paguar një veteriner, i cili me anë të një qetësuesi e kapi ariun dhe tashmë ai mbahet në kafaz 24 orë. Ariu është kaq i dëshpëruar, sa kafshon edhe veten, raporton Daily Mail. Por pronari thotë se nuk ka asgjë të keqe që ariu të mbahet në kafaz.

Vijo leximin

Print

20 te rinj filluan aktivitetin lumenjtë me të egër ende- Riverwalk 2016!

Projekti Riverwalk filloi sot në Shkodër me qëllimin e mbrojtjes së lumenjve të egër Evropian dhe promovimin e zhvillimit të qëndrueshëm
Shkodër, 19 korrik 2016 - “Riverwalk” është një eksperiencë që ndryshon fuqishëm jetën e të rinjve (mosha 15-30 vjeç) të cilët dëshirojnë të zbulojnë dhe mbrojnë lumenjtë e egër dhe të kenë një eksperiencë intensive kulturore, por është njëkohësisht një projekt që sjell një mesazh të qartë: megjithëse është e nevojshme energjia e rinovueshme, ajo nuk mund te vijë me çfarëdo kostoje. Nisur nga numri i pakësuar i lumenjve të egër që rrjedhin të lirë në Evropë, është e rëndësishme të mbrohen ato që kanë mbetur të paprekur dhe ekologjikisht të rëndësishëm.

Vijo leximin

Print

Kapet breshka e rrallë në bregdetin e Darzezës në Fier

Kapet në ujërat e bregdetit të Darzezës ne Fier një breshkë marine e përmasave të mëdha. Kjo breshkë është e rrallë në ujërat e detit Adriatik dhe Jon. Breshka ishte e gjate rreth 70 cm dhe peshonte rreth 70-80 kg. Breshka detare është kapur fillimisht nga një i ri në thellësi pak metra larg bregut dhe me pas është nxjerr në bregdetin ranor, duke u ndjekur me kureshtje nga dhjetëra pushues. Për pushuesit, prania e këtij vizitori te rrallë në këto brigje është vërtet një veçanti për vetë faktin se nuk është parë breshke me përmasa kaq të mëdha. Më pas, breshka detare është rikthyer ne ujë dhe është larguar.

Print

Ulja e krimeve mjedisore nëpermjet rritjes së kapaciteteve të agjensive ligjzbatuese, në Parkun Kombëtar të Tomorrit

Diten e premte, datë 14.07.2016, në kuadër të projektit : “Ulja e krimeve mjedisore nëpermjet rritjes së kapaciteteve të agjensive ligjzbatuese, në Parkun Kombëtar të Tomorrit”. u nënshkrua në sallën e Prefekturës në Berat “Memorandumi i Bashkëpunimit nga zbatuesit e projektit, organizata ”Për Mirëqënie Sociale dhe Mjedisore” Berat dhe të gjitha institucionet kryesore ligj-zbatuese ne nivel lokal. Nëpërmjet këtij dokumenti vlerësohet si prioritet i përbashkët rëndësia e ruajtjes së zonave të mbrojtura në Parkun Kombëtar të Tomorrit, për t’i ardhur në ndihmë forcimit të legjislacionit shqiptar për një mjedis të qendrueshëm nëpërmjet rritjes së kapaciteteve të agjensive ligjzbatuese.

Vijo leximin

Print

Promovimi i Shqipërisë nga mediat e huaja

“E rrethuar nga pamje fantastike të maleve dhe detit të kaltër, Shqipërisë nuk i mungon asgjë për të qenë një mrekulli, që nuk është kthyer ende në një vend referencë për turistët”, shkruan Business Insider. Mesa duket Shqipëria është në qendër të vëmendjes nga mediat e huaja duke vlerësuar bukuritë natyrore të saj. Si një destinacion turistik i njohur për shumë turistë nga shumë vende të botës, Shqipëria edhe për vitin 2016 tërheq vëmendjen dhe kureshtjen e shumë turistëve dhe vizitorëve të huaj.

Vijo leximin

Print