Revista Mjedisi Sot

Mjedisi Sot është një botim periodik i Qendrës Rajonale të Mjedisit (REC) Zyra në Shqipëri. Në këtë botim periodik do të gjeni informacion për probleme mjedisore, lajme të përzgjedhura, opinione e komente për çështje të mjedisit nga vendi dhe rajoni, informacione për aktivitete për mjedisin nga vendi dhe bota etj. Versionin elektronik të kësaj reviste mund ta gjeni në faqet: http://albania.rec.org dhe www.mjedisisot.info. Për të marrë “Mjedisi Sot”, e përditshme elektronike, me postë elektronike apo revistën “MJEDISI SOT” (botim periodik), dërgoni emrin dhe adresën tuaj pranë REC Shqipëri, në: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. • www.mjedisisot.info, ose telefononi në Tel/Faks: 04 223 29 28.

 

MJEDISI SOT 154

MJEDISI SOT 154

Afër detit, afër mbretit! Kjo shprehje e qëmoçme ka pasur kuptimin e saj, për privilegjin e njerëzve që jetojnë, punojnë dhe komunikojnë me detin. Për ne, që kemi jetuar gjithmonë afër tij, ai është bërë pjesë e jona, paçka se nuk e kuptojmë gjithmonë përse.

Lexo

MJEDISI SOT 153

MJEDISI SOT 153

Kuptimi për cilësinë e jetës në qytet po evolon: në qytetet më të mëdha të vendit tonë i kemi tejkaluar kërkesat nga shërbimet bazë tek ato që ndihmojnë funksionimin më të lehtë, më të shëndetshëm dhe më të qëndrueshëm të hapësirave urbane.

Lexo

MJEDISI SOT 152

MJEDISI SOT 152

“Mos e ler kafshatën e fundit, se është gjynah!”. Me siguri kjo të kujton shprehjen e gjysheve dhe fuqinë që i jepte herë varfëria e here nikoqirllëku, besëtynisë së kafshatës së fundit që asnjëherë nuk duhej lënë pa përfunduar.

Lexo

MJEDISI SOT 151

MJEDISI SOT 151

Shpëtimi i planetit tonë, nxjerrja e njerëzve nga varfëria, rritja ekonomike… janë e njëjta gjë dhe e njëjta betejë. Ne duhet të lidhim pikat ndërmjet ndryshimeve klimatike, mungesës së ujit, mungesës së energjisë, shëndetit global, sigurisë ushqimore dhe fuqizmimit të gruas.

Lexo

Mjedisi Sot 150

Mjedisi Sot 150

Ndodh përhumbësh dhe të humbësh në natyrë, herë prej marramendjes dhe hutimit që nxit mbathja prej “xhunglës” urbane, herë prej të qenurit eksplorues i asfiksuar nga mungesa e orientimit. Në të dyja rastet konsideroje veten me fat, sepse

Lexo

Mjedisi Sot 149

Mjedisi Sot 149

Ndërkohë që Qeveritë shqiptare ndër vite janë përpjekur të përmirësojnë kuadrin ligjor dhe rregullator për energjinë, duke vendosur qëllime ambicioze dhe shumë të dëshiruara, përkthimi i tyre në realitetin e qytetarëve të vendit është akoma në nivele modeste.

Lexo

Mjedisi Sot 148

Mjedisi Sot 148

Muajt e vjeshtës sjellin rënien e temperaturave dhe drithërimën e vlerësimit të rradhës së Komisionit Europian për vendin gjatë vitit të fundit.

Lexo

Mjedisi Sot 147

Mjedisi Sot 147

… raftet frigoriferik plot ndriçim të supermarketit me emër, gëlojnë nga frutat e zarzavatet e shumëllojshme. Për një moment pyet veten: cilat janë të sezonit, e cilat jo?

Lexo

Mjedisi Sot 146

Mjedisi Sot 146

Vitet e fundit, alternativat e gjelbëra në kuadër të debatit politik kanë njohur zhvillim, teksa sfidat mjedisore lokale dhe globale bëhen gjithmonë e më të mprehta.

Lexo

Print