Naftë në tokat bujqësore, ndotja prek frutat e perimet

Rafineria e përpunimit të naftës bruto në Balldren të Elbasanit vazhdon të jetë problem më i madh i ndotjes së kësaj zone. Ujërat e ndotur të naftës dhe nënprodukteve të saj derdhen në kanalet vaditëse duke shkaktuar një ndotje katastrofike që shkon përtej Balldrenit dhe Bradasheshit në Elbasan, por përmes frutave dhe perimeve përhapet kudo.

Vijo leximin

Print

Mbarëvajtja e sezonit turistik, ministria apel bizneseve për sigurinë ushqimore

Ministria e Bujqësisë u ka kërkuar bizneseve ushqimore, angazhim maksimal në ofrimin e kushteve të nevojshme të sigurisë ushqimore konsumatorëve, për një mbarëvajtje sa më të mirë të sezonit turistik veror. Përmes një letre informuase, Ministria e Bujqësisë i është drejtuar 1400 bizneseve, restorante, fast foode, etj që janë kryesisht përgjatë zonave bregdetare, për kushtet që duhet të plotësojnë, në garantimin e sigurisë ushqimore.

Vijo leximin

Print

Ndotja e ajrit, OBSH: 16 vdekje vitin e shkuar; Tirana 60 % më e ndotur se niveli i lejuar

Në Shqipëri, 16 njerëz kanë humbur jetën për shkak të ndotjes së ajrit. Këto shifra alarmante, të gjendura në raportin më të fundit të OBSH për cilësinë e ajrit dhe të krijuar në infografike nga Breathlife, tregojnë situatën në të cilën ndodhet vendi ynë. Sipas këtij raporti, cilësia e ajrit jashtë nxit sëmundje ishemike të zemrës, duke çuar më tej drejt vdekjes.

Vijo leximin

Print

Ndotja shton sëmundjet, çdo muaj 13 raste të reja me tumor

 

Sëmundshmëria për shkak të ndotjes së ambientit jo vetëm në zonën e Spitallë-Porto Romanos, po në të gjithë qytetin bregdetar të Durrësit është në rritje. Mjeku onkolog, pranë Polikinikës së Specialiteteve në Durrës, shprehet se çdo muaj diagnostikohen raste të reja me kancer.

Vijo leximin

Print