• Kreu
  • Të tjera
  • Aktiviteti njerezor

Profesori i Universitetit të famshëm gjerman të arkitekturës ligjëron të premten në Shkodër

Prof. Ivan Kucina, njëri nga emrat e shquar të arkitekturës bashkëkohore, profesor në Dessau International School of Architecture, Anhalt University të Gjermanisë, do të ligjërojë të premten, më 28 Prill 2017 në Shkodër. I ftuar nga organizata GO2 në kuadër të forumeve "E drejta mbi qytetin" (Right to the City), Prof. Kucina do të trajtojë temën "Kthimi i jopublikes në publike - Drejt Zhvillimit të të Mirave Urbane në Qytetin Pas-Socialist". Ligjërata e tij, e katërta me radhë në kuadër të këtij forumi që po mbahet për herë të parë në Shkodër, do të nisë në orën 17:00 të ditës së Premte, në sallën A3 të Universitetit "Luigj Gurakuqi" të qytetit verior.

Vijo leximin

Print

Edukim për mjedisin dhe klimën

Ndoshta jeni kuriozë për të ditur sesi kalon muaji prill në qendrën EDEN prej vitit 2005. Duke parë kalendarin e ditëve mjedisore në 22 prill shënohet Dita Ndërkombëtare e Tokës, dhe Qendra EDEN prej 13 vjetësh organizon përcjelljen e mesazhit për mbrojtjen e tokës duke u bërë dhe anëtar zyrtar i rrjetit “Earth Day Network” në vitin 2010. Tema e këtij viti “Edukim për mjedisin dhe klimën”, nuk mund të organizohej më mirë se në shtëpizën e “Edukimit mjedisor EDEN” pranë kopshtit zoologjik ku ka një ndërthurje dhe një reflektim shumë të mirë të këtyre dy çështjeve.

Vijo leximin

Print

Malësi e Madhe: Sfidat e pjesëmarrjes publike në vendimmarrje

Sfidat e pjesëmarrjes publike në vendimarrje ka qenë fokusi i forumit qytetar organizuar në Bashkinë Malësi e Madhe, në kuadër të programit ACHIEVE të zbatuar nga REC Shqipëri dhe projektit "Një hap më tej drejt rritjes së pjesëmarrjes së gruas në vendimarrje" në bashkinë Malësi e Madhe zbatuar nga shoqata “Gruaja në INTEGRIM”. Nisma e mbështetur financiarisht nga Delegacioni i BE në Shqipëri, ka si qëllim të adresojë rritjen efektive të pjesëmarrjes publike në vendimarrje për çështjet e mjedisit.

Vijo leximin

Print

Çdo ditë, Dita e Tokës; Panaire, lojëra dhe konkurse në Kopshtin Zoologjik

Çdo 22 prill në mbarë botën kremtohet “Dita e Tokës”. Edhe në Tiranë kjo datë mjedisore u festua përmes aktiviteteve të shumta që bënë bashkë qytetarë dhe organizata tek Kopshti Zoologjik. Blendi Gonxhja, Drejtor i Përgjithshëm i Agjencisë së Parqeve dhe Rekreacionit u shpreh se zgjedhja e këtij mjedisi ishte vetë një mesazh sensibilizimi për kafshët e egra dhe ato shtëpiake. “Dy botë që janë shumë të rëndësishme dhe që janë pranë nesh që është ajo e botës së kafshëve që përfaqësohet dhe nga Zoo parku dhe e kafshëve shtëpiake që ishte dhe pjesë e konkursit dhe gjithë pjesa e informacionit për kafshët shtëpiake, nga të cilat keni një fenomen jo të mirë siç është braktisja e kafshëve, dhe nga të cilat ne na dalin probleme si bashki”, u shpreh për Report TV Blendi Gonxhja, Drejtor i Përgjithshëm i Agjencisë së Parqeve dhe Rekreacionit.

Vijo leximin

Print

Të rinjtë e Shkollës Verore të ACHIEVE, aktivitete për Ditën e Tokës

Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Tokës, (22 Prill 2017), në një nga shkollat 9-vjeçare të Tiranës, të rinjtë e Shkollës Verore të ACHIEVE organizuan një aktivitet me fëmijët e klasave të 6-ta të Shkollës “Kongresi i Lushnjës”. Fillimisht ata mbajtën një seancë pyetje-përgjigje të përgjithshme për problemet e mjedisit; kush/çfarë e ndot mjedisin, çfarë mund të bëjmë për ta përmirësuar atë etj. dhe më pas iu shpërndanë fëmijëve disa fletëpalosje të përgatitura me informacion rreth Ditës së Tokës, kush e themeloi, qëllimi i kësaj dite të rëndësishme etj.

Vijo leximin

Print