• Kreu
  • Të tjera
  • Aktiviteti njerezor

Shkodra "mbi biçikleta", në Kukës s'ndalen makinat në rrugët kryesore

Jo vetëm Tirana i ka kushtuar vëmendje pedalimit, duke lënë në shtëpi makinat, por edhe në Shkodër qytetin e bicikletave qytetarë të shumtë i janë bashkuar aktivistëve për të udhëtuar në qytet mbi një dyrrotakësh. Teksa bëhen gati për të pedaluar aktivistët bëjnë thirrje që të ketë më shumë korsi për biçikletat ndërsa Bashkia e këtij qyteti nuk i është bashkuar nismës së aktivistëve. Nga ana tjetër, një tjetër qytet verior, Kukësi, nuk e ka respektuar këtë aktivitet. Nëpër rrugët kryesore të qytetit është parë që makinat jo vetëm nuk janë ndaluar, por përkundrazi kishte më shumë se zakonisht.

Vijo leximin

Print

Nesër në Tiranë “Dita pa makina”, rrugët ku do ndalohet qarkullimi

Nesër në Tiranë është “Dita pa makina” dhe bashkia informon qytetarët për 4 segmentet ku nuk lejohet qarkullimi i automjeteve në Tiranë. Rrugët ku do ndalohet qarkullimi i automjeteve ditën e premte do jenë: 1. “Dëshmorët e Kombit”, segmenti përpara Pallatit të Koncerteve dhe Presidencës; 2. Rruga “Kont Urani” (te klubi “Heminguej”), do të bllokohet hyrja nga rruga e “Durrësit” deri në kryqëzim me rrugën “Mihal Duri”; 3. Rruga “Brigada VIII” deri ne kryqëzim me rrugën “Vaso Pasha”; 4. Rruga “Pjetër Bogdani” nga kryqëzimi me rrugën “Vaso Pasha” deri në kryqëzim me rrugën “Ibrahim Rugova”.

Vijo leximin

Print

Ligji “Për të drejtën e informimit për çështjet mjedisore”; Gazetarët: Përballemi me mungesë informacioni

Shoqata “Together for Life” në kuadrin e projektit me titull: Informim-komunikimi mbi politikat mjedisore për zhvillim të qëndrueshëm, zhvilloi një trajnim me gazetarët e qytetit të Lezhës. Aktiviteti u mundësua financiarisht nga Ambasada Suedeze në Tiranë nëpërmjet programit SENiOR II Albania i zbatuar nga Qendra Rajonale e Mjedisit (REC) Shqipëri. Gazetarët u trajnuan se si mund të përdorin ligjin “Për të drejtën e informimit për çështjet mjedisore dhe raportimin lidhur me to”.

Vijo leximin

Print

Pogradec, arrestohet 33-vjeçari, transportonte lëndë drusore pa leje

Një 33-vjeçar është vënë në pranga nga policia e Pogradecit pasi është konstatuar duke qarkulluar në rrugë me një kamion pa targa dhe pa dokumentacionin përkatës. E.M është i arrestuari i cili po transportonte lëndë drusore pa lejen përkatëse. Policia filloi procedim penal në gjendje të lirë për 33- vjeçarin. Ndërkohë, materialet i kaluan Prokurorisë Pogradec për veprën penale: “Prerja e paligjshme e pyjeve”.

Vijo leximin

Print

Java Evropiane e Lëvizshmërisë në Shkodër - “Lëvizshmëri e zgjuar, Shëndet, Turizëm"

Vijojnë aktivitetet në Javën e Lëvizshmërisë 2017 në Shkodër. Deri më tani janë zhvilluar mjaft aktivitete në fushën e turizmit, të kulturës dhe të mjedisit. Aktivitetet janë zhvilluar jo vetëm në qytetin e Shkodrës por edhe në fshatrat dhe zonat rreth tij. Administrata e Zonave të Mbrojtura të Shkodrës, zhvilloi aktivitete në zonën turistike të Shirokës dhe Zogaj, ku përveç kujdesit për bukuritë natyrore të këtyre fshatrave turistikë, për menaxhimin e mirë të tyre, të mbajturit pastër dhe pa ndotje mjedisore.

Vijo leximin

Print