• Kreu
  • Të tjera
  • Aktiviteti njerezor

Shqipëria, një vend që i ngjan Karaibeve

“Një diamant që akoma nuk është në shkëlqim, por me shumë bukuri. Është ky imazhi që i përshtatet më shumë Shqipërisë, një tokë që fsheh shumë vende të pashkelura, plazhe të ngjashme me ato të Karaibeve dhe mikëpritje të madhe”. Kështu shkruan prestigjozja italiane Tgcom. Vëmendja e medias përtej Adriatikut është përqendruar më së shumti në zonën jugore të vendit, në plazhet që shtrihen mes Vlorës dhe Sarandës, e më tej në Parkun Kombëtar të Llogarasë. “Plazhet në Shqipëri janë sinonimi i pushime me kosto të ulët. Zonat bregdetare edhe pse të mbipopulluara kryesisht në muajin gusht nuk njihen shumë nga turistët e masave.

Vijo leximin

Print

“Regullorja” e re në plazhin e durrësit,kujdes, këto gjëra nuk lejohen

Ndërkohë që pjesa më e madhe ankohen për papastërtinë në plazhin e Durrësit, këto rregulla e bëjnë akoma edhe më të vështirë turizmin atje. Newsbomb ka publikuar një listë me rregulla që nuk duhet të shkelen në atë plazh, disa prej tyre janë në rregull me të drejtë, por disa të tjera kanë nevrikosur pushuesit. Bëni kujdes nëse nuk doni që të gjobiteni ose që dikush t’ju shikojë shtrembër.

Print

Vlorë, zjarr në pyllin e Pishporës

Një zjarr me përmasa të mëdha ka rënë në pyllin e Pishporës. Era që fryn ka bërë që flakët të përhapen edhe në pyllin e Hidrovorit. Sipas raporteve tëpara në vendngjarje kanë mbërritur dhe po punojnë më shumë se 40 forca zjarrfikëse më shumë se prej 4 orësh. Forcat e zjarrfikëseve shprehen se e kanë të pamundur të përballojnë situatën pasi zjarri po përhapet dhe po bëhet e vështirë për shuarjen e tij . Për neutralizimin e zjarrit në zonën e hidrovorit pritet të vijnë helikopterë nga Tirana pasi flakët po përhapen me shpejtësi.

Print

Punimet/ Veliaj: Kinostudio do jetë një nga 7 qendrat e reja të Tiranës

Njësia 4 në Tiranë ishte ndalesa e radhës për diskutimin e Planit të Përgjithshëm Vendor me qytetarët. Në takimin me banorët e Kinostudios, kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, theksoi rëndësinë e Planit të Përgjithshëm Vendor për të gjithë qytetin, por në mënyrë të veçantë për Kinostudion, e cila pritet të jetë një nga 7 qendrat e ardhshme të Tiranës policentrike. Veliaj përmendi një sërë investimesh të bëra deri tani nga bashkia, si dhe theksoi se këto kanë qenë ndërhyrje të domosdoshme në vitin e parë të punës. “Plani që prezantojmë sot merr vendime afatgjata dhe më vjen mirë që përkon me periudhën një vit pas betimit, në datën 30 korrik, kur thamë se do ta çojmë Tiranën në drejtimin e duhur.

Vijo leximin

Print

Infrastruktura, cilat janë detyrimet europiane të Shqipërisë

Mungesa e një rrjeti të intermodal dhe multimodal (rrugor / hekurudhor) dhe terminaleve në brendësi bën logjistikën në Shqipëri me kosto të lartë dhe pengon integrimin e transportit në zinxhirin e jashtëm të furnizimit. Ky është konkluzioni që jep Banka Botërore në draftin për strategjinë e re të sektorit të transportit, e cila aktualisht është në fazën e konsultimit. Strategjia e re e Transportit synon të përputhë zhvillimin e infrastrukturës në Shqipëri dhe Ballkanit me Strategjinë evropiane të Transportit. Këto kritere synojnë që deri në vitin 2030, 30% e transportit rrugor mbi 300 km distancë duhet të zhvendoset në mënyra të tjera të tilla, si hekurudhë ose transport ujor dhe ky volum transporti duhet të rritet me 50% deri në vitin 2050.

Vijo leximin

Print