• Kreu
  • Të tjera
  • Aktiviteti njerezor

Indinjohen gjuetarët e ndershëm

Qytetarë dhe përfaqësues të Shoqatës së Gjuetarëve në qarkun e Korçës janë shprehur tepër të revoltuar me propozimin e fundit për shtyrje të ligjit nr. 7 / 2014 “Për shpalljen e moratoriumit të gjuetisë në Republikën e Shqipërisë”. Ky ligj ka hyrë në fuqi që në vitin 2014 dhe afati i zbatimit të tij pritet të përfundojë në mars të këtij viti. Moratoriumi u shpall në kushtet e nevojës emergjente të mbrojtjes së llojeve të faunës së egër në vendin tonë, duke qenë se gjatë dekadave të fundit, popullatat e shumë llojeve vendase dhe migratore në vendin tonë po pësojnë rënie drastike.

Vijo leximin

Print

1000 pemë rrezikshmëri për rënie në Parkun e Madh të Liqenit Artificial, Tiranë

Njoftimi i Agjencisë së Parqeve dhe Rekreacionit - Bashkia Tiranë:

Lajmërojmë gjithë frekuentuesit e Parkut të Madh të Liqenit Artificial në Tiranë se brenda parkut janë rreth 1000 pemë që paraqesin problem dhe rrezikshmëri për rënie, këputje ose rrëzim komplet. APR po evidenton listën dhe ka nisur puna për marrjen e masave për këtë problem (duke informuar K.T. e Bashkisë Tiranë dhe duke ndërhyrë). Barra e këtij problemi të trashëguar nga mosmirëmbajtja siç duhet e parkut na gjen pa mjetet e teknologjinë e duhur, pa infrastrukturën e pa fondet që kërkohen.

Vijo leximin

Print

Parkingu tek Parku Rinia, Bashkia takohet me shoqërinë civile

Projekti për parkingun tek Parku Rinia është konsultuar ditën e djeshme nga Bashkia e Tiranës me ekspertë të çështjeve mjedisore si dhe shoqërisë civile për t’i informuar ata lidhur me projektin. Nënkryetari i Bashkisë së Tiranës, Arbian Mazniku bëri një prezantim të projektit, duke theksuar se nevojën e një parkingu nëntokësor e kanë konfirmuar disa studime nga ekspertë vendas dhe të huaj. Ai shtoi se Parku Rinia nuk preket nga ndërtimi i këtij parkingu, i cili zë vetëm një pjesë të vogël të tij, dhe se parku do të rikthehet në gjendjen aktuale.

Vijo leximin

Print

Konçesioni i Poçemit, bashkon nesër në protestë “Miqtë e Vjosës”

Ngjarjet e fundit në lidhje me të ardhmen e lumit Vjosa kanë ngjallur reagimin e shoqërisë civile dhe shoqatave që janë në mbrojtje të këtij lumi. Më 1 shkurt, Ministria e Energjisë ka shpallur hapjen e tenderit për konçesionin e hidrocentralit “Poçem”, duke njoftuar se palët e interesuara kanë kohë deri më datë 17 mars të këtij viti për të dorëzuar ofertat e tyre. Miqtë e Vjosës shprehen se gjërat në disfavorin tonë po lëvizin me shumë shpejtësi dhe ne duhet të reagojmë sa më shpejt dhe sa më të vendosur për ta shpëtuar Vjosën nga kjo gangrenë që e ka kapur.

Vijo leximin

Print

Kur flasim për Tirana Smart…

Para disa ditësh Tirana, kryeqyteti dinamik organizoi konferencën e radhës “Tirana Smart City”, ku u tha se 112 projekte konkrete në 5 fusha presin investimet. Nuk po ndalemi te dilema, sesi u shkruan 112 projekte në një hark kohor vetëm 6 muaj që kur Bashkia e re e Tiranës ndërroi pushtetin dhe për më tepër që njësitë e qeverisjes vendore janë në proces të plotë ristrukturimi për shkak të reformës territoriale?! Në fakt, nga titulli dukej nismë intriguese dhe ambicioze, pavarësisht se boria e makinës filloi të lëshonte alarmin që aty në sallë – Tirana (me) makina.

Vijo leximin

Print