• Kreu
  • Të tjera
  • Të tjera

Puka bën “referendum” për pemët

Referendum qytetar për prerjen ose jo të pemëve dhe zëvendësimin e tyre me një lloj tjetër. Referendumi për çështje që u përkasin të gjithëve siç është mjedisi, duket se do realizohet për herë të parë në Pukë. Në fakt nuk dihet nese do jetë një referendum real, pasi deri tani kërkesa nuk është depozituar në KQZ, por vetëm moral. Bashkia e Pukës ka vendosur të pyesë qytetarët nëse pemët dekorative tip bredh në qendër do priten dhe të zevendesohen me bli. Po sesi do përfitohet vendimi qytetar kjo le t’ i mbetet së ardhmes. Gjithçka është paralajmëruar nga një postim në FB i kreut të bashkisë së qytetit, Gjon Gjonaj.

Vijo leximin

Print

Bashkia Tiranë: Ulet numri i qenve endacakë pas sterilizimit

Prej dy vitesh Bashkia e Tiranës ka nisur një projekt për sterilizimin e qenve endacakë. Pasi i kapin në rrugë, ata i sterilizojnë, i vaksinojnë dhe më pas vendosin një kod e i lëshojnë sërish në rrugë. Në fillim të projektit u përllogarit se endeshin rrugëve të qytetit 10 mijë qenë endacakë. “Nga shkurti i 2016 kemi kapur dhe lëshuar në habitat 4500. Qëllimi kryesor është ndalimi i shumimit të tyre dhe ka rezultuar që kemi ulur me 50 për qind numrin e qenve në rrugët e Tiranës”, thotë Hermiona Hajdini, përgjegjëse e sektorit veterinar në Bashkinë e Tiranës.

Vijo leximin

Print

Zonat pedonale që do t’i shtohen kryeqytetit

Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, rikonfirmoi edhe njëherë se pas Sheshit “Skënderbej”, edhe Sheshi “Nënë Tereza” do të shndërrohet tërësisht në pedonale për qytetarët. “Ne jemi produkte të vendimeve që marrim, po të marrim vendime të drejta, të guximshme pavarësisht histerisë që shpërthen ndonjëherë nga ca minoranca të zhurmshme ne mund t’ia dalim që të kemi një qytet më të mirë siç është rasti i hapësirave pedonale permanente siç është sheshi “Skënderbej”, Pazari i Ri edhe disa zona të tjera më të vogla.

Vijo leximin

Print

Bashkohet Ministria e Mjedisit dhe e Turizmit, përplasen ekspertët

Ka disa ditë që Kryeministri Edi Rama ka prezantuar qeverinë e re, e cila ka pësuar disa ndryshime nga qeveria e mëparshme. Këtë herë ka pasur bashkime dhe ndarje të ministrive, duke krijuar dhe një debat publik. Një prej ndryshimeve që nuk është pritur mirë nga shumë analistë, ekspertë dhe qytetarë është bashkimi i turizmit dhe mjedisit. Por ka pasur dhe shumë mendime pro këtij bashkimi. Shumë mendojnë se zhvillimi i njërit sektor është dëmtimi i tjetrit, por shumë të tjerë e quajnë si zgjidhjen më të mirë që është bërë.

Vijo leximin

Print

Shqipëria e parafundit në rajon për arritjen e Objektivave të Zhvillimit të Qëndrueshëm

Qëllimet përfundimtare të Objektivave të Zhvillimit të Qëndrueshëm (Sustainable Development Goals-SDG), nga Kombet e Bashkuara, që zëvendësuan Objektivat e Zhvillimit të Mijëvjeçarit në vitin 2015, përfshijnë dhënien fund të varfërisë, mbrojtjen e planetit dh sigurimin e prosperitetit për të gjithë. Secili qëllim ka objektiva specifikë që duhet të plotësohen, deri në vitin 2030. Por, sa afër janë vendet për t’i përmbushur ato? Për të gjetur këtë, organizata jofitimprurëse Bertelsmann Stiftung dhe Rrjeti i Zgjidhjeve për Zhvillim të Qëndrueshëm të OKB-së kanë krijuar një indeks të ri që mat performancën e tyre.

Vijo leximin

Print