• Kreu
  • Të tjera
  • Të tjera
  • Qeset plastike do të zhduken nga qarkullimi

Qeset plastike do të zhduken nga qarkullimi

Këtë e ka konfirmuar ministri Klosi por dhe zv.ministrja e Mjedisit Ornela Çuçi në një prononcim për ATSH, duke thënë se do të ndalohet prodhimi, tregëtimi dhe importimi i qeseve plastike.

Këtë e ka konfirmuar ministri Klosi por dhe zv.ministrja e Mjedisit Ornela Çuçi në një prononcim për ATSH, duke thënë se do të ndalohet prodhimi, tregëtimi dhe importimi i qeseve plastike duke i dhënë 2 muaj kohë bizneseve të marrin masa, ndryshe do të përballen me gjoba të ashpra.

Qeveria mendon se ndotësi kryesor i mjedisit është amballazhi plastik, arsye kjo për të ndaluar shërbimin me këtë artikull. Nga korriku  2018 shkelësit do të gjobiten nga 1 milion deri në 5 milionë lekë të reja. Zv.ministrja Çuçi thotë se do të ketë alternativa të tjera të standardit europian, që do të zëvëndësojnë ambalazhimin me qese plastike. 

Print