• Kreu
  • Të tjera
  • Të tjera
  • Sa rrezikohet Shqipëria nga zjarret?! Instituti i Gjeoshkencave tregon situatën për sot e nesër

Sa rrezikohet Shqipëria nga zjarret?! Instituti i Gjeoshkencave tregon situatën për sot e nesër

Instituti i Gjeoshkencave, Energjisë, Ujit dhe Mjedisit bën me dije se sot pasdite dhe nesër, pritet rrezik i ulët për zjarret vetëm në qarqet Durrës, Tiranë, Fier dhe Vlorë, ndërsa pjesa tjetër e territorit s’ka rrezik.

Sipas IGJEUM, një fakt të tillë e përforcon edhe rënia e reshjeve “të dobta” nё pjesën mё tё madhe tё territorit. “Reshjet pritet tё jenё tё pёrqendruara kryesisht në zonat malore tё qarqeve dhe ato pranë tyre. Në zona shumë të kufizuara reshjet mund të jenë edhe në formën e shtrëngatave me kohëzgjatje të shkurtër, zakonisht pasditeve dhe mbrëmjeve.

ZJARRET NË PYJE:

Sot pasdite (e hënë, dt.09) dhe nesër (e martë, dt.10), pritet rrezik “I ULËT” vetëm në qarqet Durrës, Tiranë, Fier dhe Vlorë (siç tregohet në tabelë, respektivisht për secilin qark). Pjesa tjetër e territorit “S’KA RREZIK” për zjarre në pyje.

PARASHIKIMI METEO:

RESHJET

Sot pasdite (e hënë, dt.09) dhe nesër (e martë, dt.10) priten reshje “tё dobёta” nё pjesën mё tё madhe tё territorit (siç tregohet në tabelë, respektivisht për secilin qark). Reshjet pritet tё jenё tё pёrqendruara kryesisht në zonat malore tё qarqeve dhe ato pranë tyre. Në zona shumë të kufizuara reshjet mund të jenë edhe në formën e shtrëngatave me kohëzgjatje të shkurtër (zakonisht, pasditeve dhe mbrëmjeve).

TEMPERATURAT

Nesër (e martë, dt.10) temperaturat minimale dhe maksimale të ajrit pritet të arrijnë:

në bregdet: 19 / 26 °C

në vendet e ulëta: 18 / 28 °C

në vendet malore: 11 / 22 °C

ERA

Sot pasdite (e hënë, dt.09) dhe nesër (e martë, dt.10), era pritet të fryjë e lehtë deri mesatare në bregdet dhe në zonat malore (për momente të shkurtra deri e fortë).

Print