• Kreu
  • Të tjera
  • Të tjera

Liqeni i Komanit, udhëtimi turistik më i preferuar në stinën e verës

I ndërtuar fillimisht si liqen artificial për furnizimin me ujë të hidrocentralit të Komanit, ai në vitin 2000 filloi të përdorej edhe për udhëtime ujore nga njëri vend në tjetrin, për të lidhur qytetin e Bajram Currit, Gjakovën me pjesën tjetër të vendit. Më vonë, liqeni i Komanit ka filluar të nxisë edhe kureshtjen e vizitorëve turistik vendas e të huaj, pikërisht për faktin e bukurive natyrore dhe Monumenteve të Natyrës e historisë që gjenden në shtrirjen e brigjeve të tij. Përgjatë tërë liqenit, nga Fierza e deri në Koman, në një udhëtim që zgjatë më pak se tre orë, vizitorët mund të mahniten me pamjet që ofrohen.

Vijo leximin

Print

Gazeta irlandeze: Ja pse duhet të vizitoni Shqipërinë

Në një artikull të saj e përditshmja irlandeze IrishExaminer i ka kushtuar një artikull turizmit në Shqipëri dhe pse duhet dikush të vizitojë vendin tonë.
Shkrimi i përshtatur në shqip
“Vija bregdetare e Shqipërisë është rritur në popullaritet si një destinacion plazhi me buxhet të arsyeshëm familjar. Shqipëria është një vend me shumicë myslimane, dhe edhe pse ka bare dhe klube në qytetet turistike, janë dyqanet e basteve ose “baret sportive”, ato të njohura, që shërbejnë si streha e vendorëve në flladin e mbrëmjes.

Vijo leximin

Print

Vullnetarizmi, ndjesi e lartë komunitare

Shoqëria shqiptare në këto vite të tranzicionit po bën përpjekje për të reflektuar vlera që ndonëse njihen apo janë përdorur si kocepte e praktika më parë duken të injoruara nga shumë qytetar. Edhe vullnetarizmi si koncept praktik e social, mjaft i zbatuar në shoqëritë e përparuara demokratike tek ne sot është praktikë e shoqërisë civile dhe jo praktikë e jetës komunitare. Tek nisa të shkruaja për vullnetarizimin m'u kujtua biseda me dy anëtarët e Rrjetit Rinor Lushnje, Eneida Buzi dhe Alma Prifti të cilat që në edukimin e hershëm kishin takuar sjellje dhe praktika vullnetare nga misionarë të huaj që ndihmën ndaj njërëzve dhe punën në komunitet e kryenin pashpërblim.

Vijo leximin

Print

Nis fushata e 7-të për imunizimin e dhelprave

Për një periudhë dy javore, avionë të vegjël do të shpërndajnë nga ajri vaksinën për imunizimin e dhelprave. Projekti PAZA i mbështetur nga Bashkimi Evropian do të zbatojë një procedurë moderne që garanton vaksinimin e sigurtë dhe në një normë të lartë te dhelprat e kuqe, që janë dhe burimi kryesor i shpërndarjes së tërbimit. Mënyra e vaksinimit është e njejtë me atë që është përdorur që prej pranverës së 2014. Katër avionë të vegjël, të specializuar dhe pajisur me teknologji moderne do të shpërndajnë vaksinat e prodhuara posaçërisht për dhelprën e kuqe.

Vijo leximin

Print

500 mijë euro nga UNECE për strehimin dhe zhvillimin urban, nis puna për hartimin e një Plani Kombëtar Veprimi

Ministria e Zhvillimit Urban është përzgjedhur një prej 4 vendeve fituese për projektin e transhit të 10 të UNDA (United Nations Development Account)-UNECE, “Evidentimi i politikave për një strehim dhe zhvillimi urban të qëndrueshëm në vendet me ekonomi në tranzicion”. Është hera e parë që Shqipëria, përfiton një projekt me vlerë 500.000 euro nga UNECE, UN-Habitat për realizimin dhe zbatimin e objektivave të përcaktuara në Agjendën 2015-2030 për zhvillimin e qëndrueshëm , në nivel kombëtar si dhe për përforcimin e kapaciteteve kombëtare për zhvillimin e politikave të qëndrueshme.

Vijo leximin

Print