• Kreu
  • Të tjera
  • Të tjera

MEI miraton HEC-in “Guri i Bardhë”

Ministria e Energjisë dhe Industrisë njoftoi se ka shpallur një ofertë fituese për ndërtimin e hidrocenteralit të “Gurit të Bardhë”. Bëhet fjalë për një koncesion të formës BOT (Ndërtim, operim dhe Transferim) me një afat kontrate 35 vjet. Sipas njoftimit të bërë në buletinin e Agjencisë së Prokurimit Publik pjesëmarrëse në garë ishin dy ofertues Alko-Impex General Construction” degë e një shoqërie të huaj që është skualifikuar për mungesë dokumentacioni dhe Bashkimi i Përkohshëm i Shoqërive “Sina 98” sh.p.k., “Besland” sh.p.k. dhe “Albmerkuri” sh.p.k të shpallur fitues.

Vijo leximin

Print

Në Londër do të mbahet Forumi për Investimet në Energjinë e Rinovueshme

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri-Britani e Madhe vazhdon të promovojë Shqipërinë, Kosovën në Britani të Madhe e me gjerë, prej 15 vjetësh. Kësaj radhe në fokus është prodhimi i energjisë elektrike duke shfrytëzuar rrezet e Diellit dhe burimet ujore. Aktiviteti është kërkuar nga investitorët Britanikë, të cilët e shikojnë vendin tonë si më të përshtatshmin në rajonin e Ballkanit për prodhimin e energjisë të rinovueshme. Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri-Britani e Madhe njofton të gjithë ato kompani që janë të interesuar për të paraqitur projektet e tyre në Forumin që do të organizohet në Londër më 27 prill 2017 nën kujdesin e Lord Watson of Richmond.

Vijo leximin

Print

Ministri Koka propozon projekt të përbashkët me Kosovën për shmangien e ndotjes në liqenin e Fierzës

Ministri i Mjedisit z. Lefter Koka zhvilloi një takim bilateral me homologun e tij, Ministrin e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor të Republikës së Kosovës, z. Ferat Shala. Gjatë takimit palët vlerësuan marrëdhëniet institucionale si mjaft të mira duke përfshirë edhe bashkëpunimin në shkëmbimin e eksperiencave midis dy vendeve tona, veçanërisht në fushën e pyjeve si dhe bashkëpunimin midis dy Agjencive Kombëtare të Mjedisit. Ministri Koka theksoi se mjedisi është një prioritet që nuk pret dhe se dëmet e të shkuarës duhen rekuperuar me plane konkrete me qëllim rritjen e cilësisë së jetës dhe shëndetit të qytetarëve, konform edhe memorandumit të mirëkuptimit të nënshkruar midis dy palëve në qershor 2016.

Vijo leximin

Print

Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia, angazhohen për bashkëpunim në fushën e mjedisit

Ministri i Mjedisit të Shqipërisë, z. Lefter Koka, Ministri i Mjedisit të Maqedonisë, z. Bashkim Ahmeti dhe Ministri i Mjedisit të Kosovës z. Ferat Shala, zhvilluan në Tiranë takimin e nivelit të lartë, gjatë të cilit prezantuan projektin “Menaxhimi i Ekosistemit Ndërkufitar”. Gjatë takimit të tri Ministrat e Mjedisit shkëmbyen pikëpamjet e tyre lidhur me hapat e mëtejshëm për zbatimin e vizionit të përbashkët tripalësh mes këtyre shteteve, të nënshkruar në vitin 2013 “Për një zonë të mbrojtur ndërkufitare të rajonit Sharr/Sar- Planina/Korab-Koritnik”, rajon që aktualisht është pjesë e projektit që u prezantua pas takimit të nivelit të lartë, të mbajtur sot.

Vijo leximin

Print

23 marsi - Dita Ndërkombëtare e Meteorologjisë

Zyrtarisht “Organizata Botërore e Meteorolgjisë” u themelua më 23 mars 1950 si pjesë e agjecsive të “Kombeve të Bashkuara” dhe me qendër në Gjenevë të Zvicrës. Shqipëria u bë anëtare e këtij institucioni të rëndësishëm të Kombeve të Bashkuara më 29 korrik 1957. Si agjenci e specializuar për meteorologjinë e Kombeve të Bashkuara ajo do të operonte për mbikqyrjen e motit dhe klimës nga një anë, ndërkohë që do të synonte dhe një hidrologji operacionale, duke përfshirë të gjitha shkencat gjeofizike që lidhen me të.

Vijo leximin

Print