• Kreu
  • Të tjera
  • Të tjera

BNRZH: 63.8 milion euro për projektet e zhvillimit urban dhe turizmit

Marrëveshja e huasë ndërmjet qeverisë shqiptare dhe Bankës Ndërkombëtare për Rindërtim dhe Zhvillim, (BNRZH) për financimin me 63.8 milionë euro, të projekteve për Zhvillimin e Integruar Urban dhe të Turizmit, ka hyrë në fuqi dhe pritet të vihet në zbatim. Sipas relacionit që shoqëron këtë marrëveshje, projekti për zhvillimin e integruar urban dhe të turizmit është pjesë e parashikimeve të programit buxhetor afatmesëm të Fondit Shqiptar të Zhvillimit. Qeveria shqiptare ka përcaktuar rajonin bregdetar zonën Vlorë-Sarandë, si dhe zonën më në brendësi Berat-Gjirokastër-Përmet, si një rajon prioritar që mbart potenciale konkrete si nga ana e peizazhit, ashtu edhe nga ana e aseteve të trashëgimisë kulturore – për të zhvilluar turizmin si një shtysë për të nxitur rritjen ekonomike rajonale dhe kombëtare.

Vijo leximin

Print

Shqipëria prezanton potencialet turistike në ITB Berlin

Shqipëria po prezanton potencialet e saj turistike në Panairin Ndërkombëtar të Turizmit “ITB BERLIN”, i cili hapi dyert më 8 mars dhe do të mbyllet më 12 mars 2017. Në këtë panair marrin pjesë rreth 187 shtete dhe afro 6000 përfaqësues të mediave të ndryshme prestigjoze. Shqipëria prezantohet këtë vit me një stendë 120 metra katrorë, ku një numër mjaft i konsiderueshem vizitorësh kanë frekuentuar hapësirën shqiptare në panair, që në ditën e parë.

Vijo leximin

Print

Ish-bulevardi i portokalleve

Dikur Vlora krenohej me bukuritë e saj mahnitese, duke prezantuar një fasadë mikpritëse për të gjithë turistët vendas dhe të huaj. Vlora jonë që fotografohej me shumë interes nga aparatet e shumtë të njerëzve e që të ftonte në ritmin vital të jetës, tashmë ka ndryshuar fytyrë. Palmat e shumta të bukura lastare që përkëdhelnin trotuaret e bulevardin Vlorë-Skelë, tashmë nuk janë më. Thua të jenë zhdukur si me magji ? Udhëtimi përgjatë rrugës në Skelë nuk është më panoramik si dikur dhe për të mos thënë që atmosfera pranverore nuk gjallon, tashmë Vlora pa palmat e saj të dikurshme nuk të intrigon më.

Vijo leximin

Print

Kampionati Kombëtar i Peshkimit, çelet faza e parë në Tale të Lezhës

Të apasionuarit pas peshkimit do të kenë mundësi që të testojnë aftësitë e tyre në një kampionat kombëtar. Federata Kombëtare e Peshkimit Sportiv ka hapur në Tale të Lezhës etapën e parë të këtij kampionati. 58 pjesëmarrës i janë bashkangjitur kampionatit që organizohet për herë të parë. Peshkimi në det të trazuar mbajti për 4 orë mbërthyer të gjithë garuesit. Presidenti i Federatës së Peshkimit Sportiv, Vasjan Lami tha se edhe përzgjedhja e bregdetit të Tales nuk ishte e rastësishme.

Vijo leximin

Print

Media italiane: Shqipëria, destinacioni i 2017-ës që nuk duhet humbur

Bukuritë natyrore dhe potencialet turistike të Shqipërisë po zënë vend gjithnjë e më shumë në mediumet ndërkombëtare. Së fundmi është portali i njohur italian SiViaggia që e renditë Shqipërinë ndër destinacionet që nuk duhen humbur për këtë vit. “Shqipëria është një vend në zhvillim, që ka rinovuar infrastrukturën dhe strukturën akomoduese dhe padyshim konsiderohet si një destinacion turistik për vitin 2017”, shkruhet në këtë medium. Sipas SiViaggia, një gjë e tillë konfirmohet edhe nga drejtuesit e agjencive të ndryshme turistike italiane.

Vijo leximin

Print